Média

Podcast ajánló #1

Egyre több podcast indult el az elmúlt pár hónapban. Persze Amerikában, Kanadában és nagyobb országokban már korábban is nagy népszerűségnek örvendtek, ám hazánkban csak idén került előtérbe ez az információátadó lehetőség. A blogok és a youtube után itt vannak tehát a podcast-ek, amelyeket úton-útfélen tudunk hallgatni. Tökéletes sétához, futáshoz, unaloműzőnek, de ne felejtsük el tanító jellegüket sem, a legtöbb podcast ugyanis elég komoly témákat feszeget, de vannak olyanok is, amikből nyelveket tudunk tanulni. Lássuk tehát az idehaza ismert és kevésbé ismert alkotók műsorait.

Az első podcast, amit folyamatosan hallgatni kezdtem a Párnacsata volt. Julcsi, Barbi és Viki három barátnő, akik azzal a céllal hozták létre, hogy fiataloknak segítsen, utat mutasson és főként azért, mert szeretnek beszélni és beszélgetni. A lányok több témát is előtérbe helyeztek már, amik mellett eddig eléggé elsiklott a közönség. Ilyen volt például a stressz, a jól működő párkapcsolat, a menstruáció vagy éppen halogatás, illetve a karrier. Az epizódok nagyjából egy, illetve másfél órásak, úgyhogy utazáshoz is tökéletes választás.

A következő hasonló podcast FatimaPanka nevéhez fűződik, aki FatimaPanka Lifestyle néven hozta létre az oldalát pár héttel ezelőtt. A youtuber, vállalkozó és hamarosan anyuka, szintén komoly témákat feszeget műsorában. Az első tényleges adásban édesanyja volt a vendége, de azóta fotós barátnőjét is becsábította már a egy alkalommal. Beszélt már a vegán életmódról, illetve a külföldre költözős kalandjukba is beavatott minket részletesebben. Ha egy igazán kellemes hangú lányra vágytok, akkor érdemes belehallgatni az ő alkotásaiba, mert igazán inspirálóak és szerethetőek.

Az Énidő by Tönköly Erika műsor egy szintén jelentős témákat feszegető podcast. A hölgy tavaly július óta pakolja fel a részeket spotify-ra, anchor-ra és a többi hasonló megosztó portálra. Témái között van a mozgás, a párkapcsolat, a belső utazás, színterápia és várandósság, illetve legutóbb az őszülésről hallgattunk nála. A coach és családanya évek óta dolgozik az önismereten, számos képzésen vett már részt, hogy jobban megismerje saját magát, amely segítségével pedig másoknak is utat mutathasson.

A Lapozz a 99-re! májusban indult útnak, azóta viszont már tíz epizódot hallgathatunk meg Szabados Ági jóvoltából. A hölgy olyan könyvekről beszél, amik kapcsán komoly témákról tudja kifejteni a véleményét. Ilyen az akoholizmus, a függőségek, de szentelt már adást a bátor nőkről írt kötetekre is. A könyvmolyok számára tehát igazi felüdülés lesz, hiszen bár itt most hallgatni kell, hogy valaki beszél egy-egy műről vagy íróról, de mégis témába vág, így útközben is tudnak a szenvedélyüknek hódolni.

Ha tetszett ez a rész, akkor nyomjatok egy lájkot és hamarosan érkezünk egy külföldi podcast-es ajánlóval is!

Hozzászólások