Könyvek

Megjelent Paul Auster első könyve magyarul!

1982-ben még nem igazán volt népszerű az olvasók körében, a szerző azonban ekkor írta a Trükkös játék című krimi regényét, akkor még Paul Benjamin álnéven. A szerző elmondása szerint ennek a kötetnek a megírása hozta meg számára azt az önbizalmat, mely során képes volt elindulni írói pályáján.

“Paul Auster Amerika első számú kortárs írójának számít. Azon ritka szépírók egyike, akiknek műveit nemcsak értik, de szeretik is.” – írja a Magyar Narancs

Paul Austertől már nem egyszer írtunk a magazin oldalán, legutóbb például a Leviatánról. Most azonban a Cartaphilus Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet egy baseballsztárról fog szólni, akinek az életére törnek. Bár számtalan gyanúsított van, köztük egy kíméletlen üzletember és egy maffiozó is, de a legfezedelmesebb talán a férfi gyönyörű felesége. A kiadó szerint mind a klasszikus hard-boiled krimi, mind a kifinomult austeri szépirodalom rajongóinak tartogat meglepetéseket. Kíváncsian várjuk!

Paul Auster – Trükkös játék

“Ebben a játékban senki nem győz, itt csak vesztesek vannak. A különbség mindössze annyi, hogy egyesek többet veszítenek, mint mások.”

Valaki meg akarja ölni George Chapmant, az egykori baseballsztárt, aki egy súlyos autóbaleset miatt kényszerült ott hagyni a sport világát, és most a politikai karrierrel kacérkodik. Chapman megbízza a keményöklű magándetektívet, Max Kleint, hogy derítse ki, ki áll a fenyegetés mögött. Bár Chapman azt állítja, nincsenek ellenségei, Klein már régóta nem hisz a tündérmesékben. Nyomozni kezd, és hamarosan rájön, hogy szinte mindenkinek, aki kapcsolatban állt a férfival, volna oka a gyilkosságra és hogy bár a potenciális ellenfelek közt akad kíméletlen üzletember és kegyetlen maffiózó is, a legveszedelmesebb mind közül talán a férfi gyönyörű felesége.
A világhírű regényíró, Paul Auster első regénye (melyet Paul Benjamin álnéven jelentetett meg) igazi irodalmi csemege, mely mind a klasszikus hard-boiled krimi, mind a kifinomult austeri szépirodalom rajongóinak tartogat meglepetéseket.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?