Könyvek

Paranormális thriller boszorkánykörrel fűszerezve | Melissa Albert – Bűnös szívünk mélyén

Melissa Albert Bűnös szívünk mélyén című regénye az Agave Kiadó őszi borzongató újdonságai között tűnt fel, ám hangulatos olvasmány lehet a szürke, januári estékre is.

A történetről

A történet főszereplője a tizenhét éves Ivy, aki körül egyre inkább kezdenek sokasodni a furcsa dolgok. Exbarátjával egy buliból hazafelé tartva például majdnem elgázolnak egy meztelen nőt, aki látszólag a semmiből terem az autójuk előtt. Ráadásul a lány otthon is egyre több meghökkentő dologra lesz figyelmes: döglött nyulat talál a kocsibejárójukon, anyja furcsa főzetet ás el a kertjükben és kisgyermekkori dobozkáját a szülei valamiért a családi széfben őrzik elzárva.

A lány anyja a szokásosnál is paranoiásabbá válik és hamarosan világossá lesz, hogy titkol valamit. De vajon milyen mélyen eltemetett titkai lehetnek a nőnek? Az eltemetett dolgok veszélybe sodorhatják az egész családot? És vajon mit tehet a természetfeletti erőkkel Ivy, aki nagyon sokáig csak a sötétben tapogatózik? Ivy-nak nagyon sürgősen válaszokat kell találnia, ha nem akarja, hogy a gonosz győzedelmeskedjen.

A történet két idősíkon játszódik. Egyszerre követhetjük Ivy-t, aki válaszokat keres a kérdéseire és a különös eseményekre és az anyját Danát, aki az 1990-es évek Chicagojában igyekszik kikeveredni olyan események láncolatából, amik a világ sorsát fenyegetik.

A Bűnös szívünk mélyén műfaját tekintve leginkább a paranormális thriller kategóriába sorolható. Az írónő érezhetően szeret játszadozni az olvasóival, ugyanis kezdetben Ivy-hoz hasonlóan mi is csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy mi történik.

Karakterek

Karakterek terén azonban maradt bennem sajnos egy kis hiányérzet. Sok szereplővel nem tudtam azonosulni, ráadásul nem egyet közülük kicsit kidolgozatlannak éreztem. Dana pedig némely megnyilvánulásában, illetve döntése alapján kifejezetten unszimpatikus lett számomra.

Egy anya lehet hámozókés vagy véső is. Formálhat okosan, de sajnos rombolhat is.

Nagyon izgalmas volt viszont, ahogy egyre haladtunk előre a történetben, úgy nyerhettünk egyre mélyebb bepillantást egy boszorkánykör életébe. Ahogy párhuzamosan olvashattuk anya és lánya történetszálát, úgy vált egyre több minden egyértelművé, ezzel együtt pedig egyre fordulatosabbá.

Az ráadásul mindenképpen értékelendő, hogy végre boszorkányokkal dolgozó paranormális regényt olvashatunk, reméljük, hogy a későbbiekben még több kiadó áll majd elő ilyen témájú könyvvel.

Vélemény

Ivy nézőpontjait kifejezetten hátborzongató volt olvasni és nagyon érdekes volt vele együtt összerakni a kirakós darabkáit. A könyv egészét átjárta egyfajta komor, baljós hangulat, egészen a végkifejletig. Dana útját is végigizgultam, a kezdetektől, a boszorkánykörös időszakon át, a végsőkig.

– Az emberek mindenért az erős nőket hibáztatják.

Nem mehetünk el szó nélkül a borító mellett, ami pont annyira lett komor és kifejező, hogy az ember hátán végigfusson a hideg. Nagyon jól illik a történethez, hiszen olvasás közben is gyakran ránk törhet a libabőr.

Összességében elmondható, hogy Melissa Albert Bűnös szívünk mélyén című könyve tökéletes olvasmány lehet azoknak, akik szeretnének egy borzongató boszorkányos történetet olvasni és szívesen bekuckóznának valamivel a hideg januári estéken.

A recenziós példányért köszönet az Agave Könyveknek!

Genevieve Gornichec – A vér szövetsége

Hozzászólások