GeekMédiaSorozatok

Olyan sok sorozatot nézek, már nem tudom nyomon követni! | App ajánló

Az életem egy részét jó pár éve a könyvek mellett a sorozatok teszik ki. Rengeteg módja van annak, hogyan kövessük nyomon a megnézett részeket. A legősibb a kis papírka, amin jelöljük az összes dolgot, amin már túl vagyunk (a BuJodba is beleteheted ezt az oldalt). Én anno ezzel kezdtem, majd átpártoltam először az AnimeAddictshoz (ami valamiért már nem enged be a régi fiókomba és jelszó emlékeztetőt se küld), majd a Sorozatbaráthoz. De ha te még mindig szívesen töltöd le a sorozataid ahelyett, hogy reklámok közepette próbáld élvezni az élményt és valami effektívebbre vágysz a papírfecnik helyett, akkor tudok neked ajánlani a mobilodra egy remek appot.

forrás: tvtime.com

Mit ad a TV time?

Az tény, hogy nem tárolja a világ összes epizódját, szóval azoknak a megnézését magadnak kell megoldani, de ettől eltekintve rengeteg előnye van. A legalapabb dolog, amit tud, hogy be tudod követni az összes szériát, ami érdekel téged és azt is tudod jelölni, hogy melyik részeket láttad. Az adatlapodon külön csoportokba teszi az örök legkedvencebb sorozataid (All time favorites), aminek a nézése éppen folyamatban van (continue watching), amit még nem kezdtél el (not started yet), amit éppen beértél (up to date), a befejezettet (finished) és azt is, amit valamilyen oknál fogva inkább félbehagytál (stopped watching). Az adatlapod legnagyobb részét ez teszi ki és ez a legfontosabb az egész applikációban, mégis találhatsz itt további olyan finomságokat, mint statisztikák, követők és még azt is az arcodba tolja az app, hogy mennyi időt töltötték el eddig az életedben sorozatnézéssel. Hogy ezzel a számmal büszkélkedsz vagy elszégyelled magad, az rajtad áll. Mellesleg én két hónapot, huszonkét napot és tíz órát pazaroltam már el az életemből.

forrás:community.giffgaff.com

Maradj képben!

Ez az alkalmazás nem csak a megnézett sorozatok kipipálásából áll, hanem szeretne megtenni mindent érted, a lelkes nézőért, hogy mindenképpen képben maradj mindennel. A követett sorozatokról mindig kapsz értesítést, ha elérhető a következő rész és még azt is megnézheted, hogy melyik tévé adón mikor fogják leadni az új epizódot. Ha egy negatív dolgot mondhatok róla az az, hogy mivel nem egy magyar alkalmazásról van szó, az itthoni tévé adókat aligha mutatja és a szinkronnal sem törődik. Először azt hittem ez azt jelenti, hogy akkor lemondhatok a magyar sorozatok nyomon követéséről, de erről szó sincs! Talán nem az összeset, de a legtöbb kis hazánkból származó szériákat is megtalálhatjátok rajta, például a Terápiát és a 200 első randit is. Csak figyeljetek oda, hogy ne az eredeti címén, hanem az angolra lefordítottal próbáljátok keresni.

forrás: geek.com

Lépj be a közösségbe!

Lehet hogy vannak, lehet hogy nincsenek barátaid, de az mindenképp elképzelhető, hogy nem egyezik az ízlésetek a sorozatok terén vagy egyszerűen csak nem fedi le a te fandomod az övét. Mégis igényünk van mindannyiunknak arra, hogy az érzéseinket, gondolatainkat, mémjeinket elmondjuk valakinek, aki érti miről beszélünk és reagál is rá. A TV Time-on szerencsére nem csak sorozatonként, de részenként is van arra lehetőségünk, hogy megosszunk szövegeket, képeket, lájkoljunk, kommenteljünk, bármilyen módon reagáljunk másokra. Még szavazhatunk is bizonyos kérdésekben, például a kedvenc karakterünkre vagy egy szereplő egyelőre még bujkáló titkos képességére. Végre lesz valaki, aki megért titeket és együtt görcsölhettek rá a legújabb plottwistekre! Ha ez nem lenne elég, az alkalmazás még cikkeket és podcasteket is ajánl neked a sorozatok alatt, amik egyértelműen az adott témához kapcsolódnak.

Képben maradni és informálódni a kedvenc sorozataidról sosem volt még ilyen egyszerű!

 

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.