Októberben érkezik a mozikba a Metallica koncertfilm

Világszerte több ezer mozi játssza majd az idei koncertfelvételekből készült Metallica filmet. Az 1981-ben alakult, amerikai heavy metál együttes nagy népszerűségnek örvend, számos koncertet adott az évtizedek alatt, akárcsak 2019-ben.

1999-es szimfonikus koncertlemez huszadik évfordulója volt az idén, ezért szeptember elején két hasonló koncerttel örvendeztették meg a rajongókat. Az S&M album ismételt előadásából készült film több, mint két órás lesz, amelyben a húsz évvel ezelőtti koncerten elhangzott dalok is felcsendülnek, továbbá új Metallicás dalok szimfonikus változatai is hallhatóak lesznek. A zenekar Michael Tilson Thomas által vezényelt San Francisco Szimfonikus Zenekarral dolgozik együtt.
A rajongók hazánkban október 9-én és 11-én tudják a koncertfilmet megnézni, amelyet az országban több városban is vetítenek a mozik.

Mit lehet tudni a Metallicáról? 

1981-ben alakult együttes Los Angelesben, amelyet James Hetfield és Lars Ulrich alapított. A később négytagúvá vált zenekar 1983-ban adta ki első albumát  Kill ’Em All címmel, ezzel letéve a thrash metál alapjait. 1986-ra olyan sikeressé váltak, hogy a ’80-as, majd ’90-es évek legmeghatározóbb zenekarai lettek. Sajnos ugyanezen évben egyik turnéjuk alkalmával, a basszusgitáros Cliff Burton, közlekedési balesetben meghalt. Az elhunyt helyére Jason Newsted érkezett. 1991-ben a Metallica (Black Album) slágeresebb dalai hozták el az áttörést. Ez az album a legsikeresebb a mai napig. Kisebb nagyobb szünetek jellemezték a ’90-es évek végét és a ‘2000-es évek elejét. Időközben Jason a basszusgitáros összeférhetetlenség miatt elhagyta az együttest, helyét Robert Trujillo váltotta. A Metallica azonban azóta sem adta fel, további lemezeket adtak ki, illetve több koncertturnét tartottak a rajongók nagy örömére. Ezzel pedig még mindig nem állt meg a virágzásuk, hiszen Antal Nimród rendezésében elkészült 2013-ban a Through the Never című filmjük.
200 millió albumot adtak el, kilenc Emmy-díjat nyertek, kétszer a legjobb metal videó díját is megnyerték az MTV Video Music Awardson illetve a Billboard listáján is kiemelkedők voltak. Országunkban hatszor láthatta őket a közönség.

Aki nem szeretne lemaradni az élményről keresse fel a cinema city oldalát, addig pedig itt van egy kis hangulatkeltő videó a filmről.

 

Hozzászólások