Filmek

Novemberi filmajánló – amiket érdemes megnézni

Elérkeztünk az év utolsó előtti hónapjához, amiben már-már karácsony hangulatát előidéző filmekkel is találkozhatunk, de szerencsére akadnak olyanok, amik még nem próbálnak minket az ünnepre felkészíteni. Horror rajongóknak és romantikus műre vágyó embereknek kedvező lesz a november.

November 7.

Az Álom Doktor egy Stephen King könyvadaptáció és az 1980-as Ragyogás című film folytatása. A főszerepben Ewan McGregor lesz, aki Dan Torrance-t alakítja majd és az apja nyomdokaiban jár. A züllött férfi, aki gyerekkori emlékeitől szenved és alkoholista is, találkozik egy fiatal lánnyal, aki hasonlít rá, de mégis hatalmasabb erővel rendelkezik. Lesznek benne utalások a 1980-ban bemutatott félelmetes Ragyogáshoz, szóval aki szerette azt, vagy kedveli a Stephen King feldolgozásokat, mindenképp várólistára kell tennie ezt az alkotást is. Véleményem szerint nagyon nyomasztó volt az első rész, de szerettem is, szóval biztosan meg fogom nézni az Álom Doktort is, ami hasonló jóval kecsegtet az előzetesét látva. Szerintem a karakter is remek választás volt és ez a misztikus-horror vonal engem nagyon vonz.

A következő alanyunk lesz az, ami már segít hangolódni a karácsonyra. Szerintem mindenki ismeri a Last Christmas című nótát és ennek a filmnek ez adta az ihletet. Kate (Emilia Clarke) egy fiatal nő, aki majdnem meghalt, de kapott egy új lehetőséget, majd hazaköltözik édesanyjához (Emma Thompson), hogy álmait valóra váltsa. Azonban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné. A Mikulás elfjeként kezd el dolgozni, közben randizgat is, amik katasztrofálisan sikerülnek, de aztán az élete hatalmas fordulatot vesz. Találkozik egy Tom (Henry Golding) nevű férfival és úgy érzi, minden tökéletes, hiszen eközben kezdi egyengeti saját útját az énekesnővé válás felé. Kate el sem hiszi, hogy ez igaz lehet, és vajon valóban az?

Aztán itt van egy animációs alkotás, szóval egy nagyon aranyos mesére is készülhetünk novemberben, hiszen itt a Terra Willy. A fiatal Willy a családjával egy űrkutatáson vesz részt, azonban amikor vissza akarnak menni a Földre, baj történik. Willy egy ismeretlen bolygón landol, ahol egy robot, Buck lesz a segítségére az idegenvezetésben mindaddig, míg szülei vagy egy mentőalakulat meg nem találja őt. Gyönyörű látványvilágot kapunk, aranyos szereplőkkel és az előzetese alapján igazán jó mesének tűnik.

November 14.

Hamarosan pedig érkezik a Charlie angyalai című filmnek egy újabb feldolgozása, amiben rengeteg híresség tűnik majd fel. Láthatjuk az Aladdinból ismertté vált Naomi Scott-ot, Kristen Stewart-ot az Alkonyat sztárját és Ella Balinska-t is. Mellettük ott lesz még Patrick Stewart, akit az X-Men filmek Charles Xevier-eként ismerhetünk és Elizabeth Banks-ről sem szabad megfeledkeznünk, aki a filmet rendezte. Az új Charlie angyalai nem tekinthető az elődjei folytatásának, hiszen teljesen új színészekkel és akciókkal fogunk benne találkozni. A filmet kicsit tovább fejlesztették, mert a sztorija, hogy a világ legokosabb, legbátrabb és legjobban képzett nőivel a világ minden tájáról most angyalcsoportok működnek, amelyeket több Bosleys vezet, és mindenhol a legnehezebb munkát vállalja. Nemrég pedig megkaptuk a film betétdalát, amit három nagyszerű énekesnő, Ariana Grande, Miley Cyrus és Lana Del Rey énekelte fel. Ki várja az új Charlie angyalai alkotást?

November 21.

 

A Jégvarázs második részéről már korábban volt cikk és abban ki is fejtettük, hogy mennyire kíváncsiak vagyunk arra, hogy Elsa és Anna élete hogyan fog folytatódni. Most pedig hamarosan láthatjuk, hogy miként élik meg az újabb kalandokat, amiben részük lesz, hiszen Anna, Elsa, Kristoff, Olaf és Sven elhagyják Arendelle-t, hogy megkeressék Elsa hatalmának eredetét királyságuk megmentése érdekében. Az pedig még mindig kérdéses, hogy Elsa mellé milyen társat találnak, mert a rajongók nagyon kiálltak amellett, hogy női párja legyen a királynőnek. Kíváncsiak vagyunk nagyon, hogy mi lesz és milyen küzdelmeket, kalandokat kell majd átélnie a testvérpárnak és különleges csapatának.

Szinte minden hónapban kijön egy gyönyörű, romantikus és általában vicces történet is, ez lett most a november 21-én érkező Tudsz titkot tartani? című film. Emma épp repül, de a gépen váratlan turbulencia lép fel, amitől a fiatal lány megrémül és a mellette ülő férfinak minden titkát és vágyát elárulja. Azonban túléli és kiderül, hogy Jack, akivel a repülőgépen együtt utazott a cégének a főnöke, ahol dolgozik. Ezután szerelembe esnek, egy ideig minden jól alakul, de aztán jönnek a bonyodalmak, elveszíti Jack miatt az állását, közben rájön, hogy semmit nem tud a pasasról és összetörik. Hogy újra talpra áll vagy sem, az természetesen a filmből tudjuk majd meg. A két főszereplő megformálója Tyler Hoechlin, akit a Teen Wolf-ból vagy a Supergirl-ből ismerhetünk, hamarosan pedig ő lesz a Superman and Lois című film főszereplője és a gyönyörű Alexandra Daddario, aki a Baywatch egyik főszereplője volt és most a Why Woman Kill című sorozatban remekel.

November 28.

Utolsóként pedig a Lidérces mesék éjszakája című filmet említeném, ami egy meglehetősen jó horrorfilmnek ígérkezik André Øvredal rendezésével. A történetben Stella (Zoe Margaret Colletti) és három barátja Halloween éjszakáján ellátogat egy kísértetházba, ahol találnak egy könyvet tele Grimm mesékkel. Természetesen mit sem sejtve hazaviszik és elkezdik olvasgatni, lapozgatni, majd később rájönnek, hogy akinek a neve megjelenik a könyvben, az az által a Grimm mese által hal meg. Próbálják megállítani, kitalálni, hogy szabadulhatnak meg tőle, de hogy ez sikerül nekik vagy sem, az majd a filmből derül ki.

Ezeket az alkotásokat találtam érdekesnek, amit moziban kicsiknek-nagyoknak nagyon jó szórakozást nyújthat. Van esetleg olyan film, amit kihagytam a listából? Ha igen, írjátok meg nekünk kommentben.

Hozzászólások