Nora Roberts Írországa – Az ardmore-i Gallagherek

Nora Roberts amerikai írónő egy hóviharnak köszönheti írói karrierjét, ugyanis lakóhelyén olyan hatalmas vihar tombolt, hogy napokig nem tudta elhagyni a házat. Mivel nem szerette volna haszontalanul tölteni az idejét, ezért történeteket kezdett írogatni. Természetesen az már nem kérdés napjainkban, hogy ezek a történetek milyen jól sikerültek, hiszen 133 regénye jelent meg, melyből többet meg is filmesítettek. Az önálló kötetek mellett számos trilógia megírása is az ő tollából született. Az egyik ilyen trilógia egy varázslatos tájra, Írországba kalauzolja el az olvasót.

 

1. rész – Napgyémántok

Gyémántok, gyöngy és zafír – csillogó drágakövek Carrick tündérkirály kezében, jelképezvén a szenvedélyt, a vágyódást és az állhatatosságot, amit egy földi lény, a szépséges Lady Gwen iránt érez. Ennek ellenére hiába a kövek és a gyöngy szemet gyönyörködtető szépsége, hiába egymás iránt érzett olthatatlan szerelmük, Lady Gwen kikosarazza Carricket. A tündérkirály az egész világot ígérte a lánynak, de egyetlen dologról viszont elfeledkezett, amikor megkérte a kezét.
Haragjában Carrick átkot bocsát Lady Gwen-re: halála után kísértsen mindaddig, míg igaz szívek háromszor nem találkoznak, és meg nem történik háromszor a felajánlás, elfogadás és végső egymásra találás.
Jude F. Murray, a fiatal amerikai pszichológusnő és egyetemi oktató boldogtalan, totálisan unalmas chicagói életét hátrahagyva fél évre az írországi Ardmore-ba költözik, a nagyanyjától örökölt régi házba. Magával ragadja a varázslatos ír táj, a tengerparti sziklák, a csodálatos zöld dombok, a magával ragadó bűbájos falu romantikája. Jude lassan megtalálja a helyét a tündérdombi házban, megismerkedik az ír legendákkal és emberekkel. Szembenéz magával és rájön, hogy kísértetek márpedig léteznek. De szembe kell néznie azzal az elemi, felkavaró érzéssel is, amit a helyi kocsma tulajdonosa, Aidan Gallagher mélykék tekintete vált ki belőle.
Vállalja-e Jude önmagát és a szerelmet? És Aidan, a jóképű és magabiztos ír férfi vajon megadja-e a szerelmének azt, amit Carrick, a tündérkirály sem volt képes megadni az ő Lady Gwenjének, aki azóta is a Tündérdombon kísért? Mi lehet az, ami nem ér fel a Nap gyémántjával?
Nora Roberts – a világszerte igen népszerű amerikai írónő – trilógiájának első része ezekre a kérdésekre megfelel, de megtörik e végül Carrick átka, hogy miként alakul a többiek sorsa, akiktől a boldogtalan kísértés és magáé a tündérkirályé is függ, az majd csak a folytatásokból derül ki.

Fotó forrása: https://www.regikonyvek.hu/kiadas/napgyemantok-2001-magyar-konyvklub

2. rész – A hold könnyei

A Napgyémántok című kötetben már megismerkedhettünk a Gallagher testvérekkel és Carrick király és Lady Gwen legendájával.
Ábrándozás, zene, béke, magányos élet – ez kell neki, gondolja Shawn, a második fiú a Gallagher testvérek közül.Tökéletesen elégedett az életével a kis ír tengerparti falucskában, dalokat ír otthon magának, és finomabbnál finomabb ételeket főz a messze környékén híres Galagher-kocsmában a vendégeknek.
Az élet azonban közbeszól. Gyermekkori pajtása, Mary Brenna O’Toole viszont egy kicsit felkavarja zökkenőktől mentes életét. A lány kicsit fiús, ráadásul még ezermester is. A probléma csak az, hogy a lány már nemcsak a gyerekkori barátot látja benne, hanem az igazi férfit. A maga nyers módján tudtára is adja ezt, és ezzel máris oda a fiú nyugodt, zavartalan merengése a zongoránál.
Nemcsak az élők szólnak közbe. Lady Gwen, a gyönyörű kísértet már háromszáz éve vár szomorúan Shawn tündérdombi házában. Vár, hogy beteljesüljön három igaz földi szerelem, és megtörjön végre a varázs, amit szerelme, Carrick, a fiatal tündérkirály bocsátott magukra dühében és fájdalmában. Ezért természetesen Lady Gwen is működésbe lép annak érdekében, hogy a szerelmesek egymásra találjanak.

Fotó forrása: https://www.regikonyvek.hu/kiadas/a-hold-konnyei-2001-magyar-konyvklub

3. rész – A tenger szíve

A Napgyémántok és A hold könnyei kötetek “testvére” ez a kötet, ahol a főszerepet a Gallagher testvérek játsszák, akik arra hivatottak, hogy megtörjenek az átkot.

Darcy Gallagher elbűvölő szépségű fiatal teremtés, aki a nagyvilági élet után vágyakozik. Két bátyja már teljesítette a saját restanciáját, hogy Lady Gwen megszabadulhasson az átoktól, hiszen mindketten megtalálták párjukat és a boldogságot. Darcy-nak határozott elképzelései vannak, álmai beteljesülését szeretné: pénzt, csillogást, utazást, kényeztetést – és mindezt természetesen egy tökéletes férfitől
Trevor Magee, a sikeres amerikai vállalkozó eltéved Ardmore-ba ősei után kutatva, s annyira megtetszik neki az ír kisváros, hogy itt akarja megépíteni zenés színházát, ahol ősei nyugszanak. Annyit tud csak, hogy szívügye ez az építkezés. Arra viszont nem számít, hogy a tündérkirály beleavatkozik az életébe, s útjába sodorja Darcy Gallaghert. A lány pedig nem tudja eldönteni, hogy mágia hatása alá került, vagy tényleg őszinte szerelmet éreznek egymás iránt a férfival.

Fotó forrása: https://www.regikonyvek.hu/kiadas/a-tenger-szive-2001-magyar-konyvklub

 

Hozzászólások