AHdvent

AHdvent 17. nap – Négy testrész, avagy a téli hidratálásuk

Manapság a téli, hideg időszakban igen fontossá válik a hidratálás, és most nem csak a folyadék bevitelről lehet szó. Nyilvánvalóan mind használunk kézfertőtlenítőket és maszkokat a minden napokban, de vajon ápoljuk is rendesen a bőrünket az egész napos fertőtlenítés és a maszkok viselése után az arcunkon?

Kéz

Valószínűleg nem vagyok egyedül, ha azt mondom a folytonos kézmosásoktól, vegyszeres anyagok használatától is egy kicsit megnyugtathatod a kezeidet, hogy minden rendben van és előkapod a finom krémet, amivel rögtön újjá születhetnek a kezeid.

Már legalább két éve használok kézkrémet, amikor elkezdtem akkor csak hébe-hóba, de ebben az időszakban szinte napi programom reggel vagy este. Amikor túl száraznak érzem a kezeimet egyből felkapom a krémet és már jobb is. Egy olyan darabot, amit még 2019 karácsonyán kaptam ajándékba.

Könyök

Nem tudom mennyien vannak hozzám hasonlóan, akiknek szintén heti szinten kicserepesedik a bőr a könyökükön. Nem egy kellemes érzés, amikor már a papír száraz bőr a ruhád anyagjához ér; összerándulsz, megrázod magad és felsóhajtasz, mert tudod, hogy sietned kell, nincs időd bekenni.

Ha te is meg vagy ezzel „áldva” akkor semmiképpen se hagyd ki a téli hidratálásodból sem. Ha ez heti egy alkalom a héten már akkor megéri, és te is jobban érzed magad utána.

Láb

Lábainkról valószínűleg egyből a pedikűr juthatna az eszünkbe, pedig az ottani bőr is szívesen várna krémet és vízben áztatás. Egy napi lábkrém használat még hasznosabb lenne. Akár esténként megadod magadnak azt a kényelmet, hogy hátra dőlve nézheted a kedvenc sorozatodat vagy karácsonyi filmedet, miközben a talpadba masszírozod a krémet.

Arc

Mi más se lehetne jobb téli napon, mint bekuckózni egy karácsonyi filmmel, kakaóval / teával és finom sütikkel a kanapéra, eközben az arcodon ott feszül egy tisztító, hidratáló arcmaszk. Az arcod fellélegezhet, hiszen sok mindent átél nap, mint nap. Nem is tudhatod mennyi piszok lehet rajta, esetleg mennyi mindentől megvéd. Egy kis kényeztetést ő is megérdemel.

Jól eshet, mikor fent van, érzed a pórusok tisztulását. Nem zavaró, csak finoman iszod a teádat a fémszívószáladat használva, miközben éppen elindítasz még egy epizódot.

Virág

AHdvent 16. nap – DIY 2021-es naptár

Hozzászólások