Zene

Múlt havi #kpop meglepetések

Július 24-én visszatért Chung Ha negyedik, Flourishing címre hallgató minialbumával, melynek címadó dala a Snapping lett. A korongon öt szám kapott helyet.

“A most elkészült zenéimnek az a célja, hogy önbizalmat adjon mindenkinek és valami olyasmi is legyen, amivel közelebb kerülhetnék a nyilvánossághoz, és kommunikálni tudjak a nem Dél-Koreai rajongóimmal is. – mondta az énekesnő.

Mit szóltok Chung Ha újdonságához? Melyik a kedvencetek róla?


A június 21-én megjelenő Who do u love? című dal Monsta X és French Montana kollaborációja mindenkit meglepetésként ért. A dél-koreai származású fiúk ismét valami nagyszerűt alkottak, ráadásul az egészet angolul tették. French pedig egy kis pluszt tett ehhez a zenéhez. A banda jelenleg a We Are Here elnevezésű világ körüli turnéján van, amellyel egész Európát bejárják. Az a hír kering, hogy augusztus 1-jén az ABC Good Morning America című műsorában ezt a dalt fogják majd előadni. Mit gondoltok a közös munkáról?

Hatalmas rajongótáborral rendelkezik a Stray Kids nevű fiúbanda, mely a most megjelenő speciális Clé 2: Yellow Wood című albumával felrobbantotta az internetet. A címadó dal a Side Effect lett, mely a mellékhatások és az azzal járó következményekről szól. Az egész album erőteljes és ütős lett. A fiúk igazán kitettek magukért és eddig csak újat tudtak mutatni, szóval csak így tovább. Ki szereti őket?

 

Visszatértek a Red Velvet lányok is sokunk örömére, legújabb, egyben hatodik minialbumukkal, a The ReVe Festival: Day 1, amely hozta a lányok szokásos aranyos, de mégis egyedi stílusát. A címadó dal, a ‘Zimzalabim’ egy eléggé különleges név lett, de ugyanakkor pörgős, energikus és csajos, mint mindig. A minialbumon hat zeneszám kapott helyet. Ti, hogy fogadtátok a Zimzalabim-et?

Az utolsóm meglepi a (G)I-DLE lányoktól jött. Tavaly debütáltak az I am minialbumukkal, aminek címadó dala a Latata lett, hatalmas sikereket hozva a csajoknak. Aztán kiadták a Hann névre hallgató kislemezüket, videóklippel és koreográfiával, amit szintén nagyon szerettek az emberek. Ritka a friss előadóknál a több milliós megtekintés, vagy az, hogy eléri a 100 milliót egy éven belül. 2018 – at tehát nagyon jól zárták, ezt az évet pedig a Senorita dalukkal és második minialbumukkal (I Made) elég jól kezdték. Persze itt nem álltak meg, hiszen június végén visszatértek egy teljesen más stílusú zenével, ami a ’90-es évek khiphopját idézte meg. Az Uh-Oh kislemezük megmutatta a lányok újabb oldalát és mi kpopperek pedig nagyon szeretjük. Ugye?

“Tudjuk, nagyon sok új dalt és albumot dobtak ki a múlt hónapban (ATEEZ, Jay Park, EUN JIWON, SF9 vagy az újonc SOMI, de ott van még SAAY is…), viszont szeretnénk tudni, hogy nektek melyek voltak a kedvenceitek? Mindenképp osszátok meg velünk kommentben.

Hozzászólások