Filmek

Miután elbuktunk: Még mindig nincs vége a történetnek

Amikor már azt hinnénk, hogy az After című filmsorozatot nem lehet tovább húzni, nagyot tévedünk. Természetesen a rajongók tisztában voltak vele, hogy a harmadik rész még mindig nem a lezárása a történetek, hiszen az After Ezer Happy lesz az, amely kerekké teszi Tessa és Hardin sztoriját. A szerelmesek három alkotás alatt már rengeteg mindenen keresztül mentek, ráadásul az idén megjelent mozi, a Miután elbuktunk vége, olyan függővéggel zárult, mint nagyon kevés darab. Már csak az a kérdés, hogy vajon miként végződhet ez az egész?

Anna Todd első regénye, az After, 2014-ben látott napvilágot és egészen öt évet kellett várni arra, hogy elkészüljön belőle a film. Ezt követte rá egy évre a második, majd tavaly a harmadik rész, a lezárás pedig 2022 szeptemberében kerül a mozikba. Tessa és Hardin rendkívül érzelmes szála ott indult, amikor a lány egyetemre ment, majd megismerkedett a rosszfiúval. Hiába volt párja, hiába minden tette, amivel kerülni próbálta a srácot, szinte bárki láthatta és érezhette, őket egymásnak teremtették. Az első részben össze is jöttek, majd a másodikban érkeztek a konfliktusok, amelyből a harmadik felvonásban sem volt hiány. Most, hogy végre egymásra találtak, megjelent Tess apja, aki kapcsán meggyőződésem volt, hogy sokkal jobban felkeveri majd az állóvizet. Ehelyett kaptunk belőle nagyon maximum tíz percet, ami alatt igazából semmi extra nem történt. Mintha a lányt egyáltalán nem rázta volna meg az édesapja közel tíz évvel későbbi feltűnése. Véleményem szerint, ez nagy hiba volt az alkotóktól, mert nem igazán éreztem karakterhűnek ezt az egész dolgot.

Lehetőségek tárháza

A másik szál ugye Tessa elköltözése volt, hiszen Vance-tól lehetőséget kapott, hogy Seattle-ben dolgozzon. Kimberly és Vance magához fogadta, szinte minden teljesen idilli volt, egészen addig, amíg kiderül, hogy Hardin édesanyja, aki ugye Londonban él, hozzámegy a szomszédjához, Mike-hoz. Ezzel nem is lett volna gond, ha végül a fiú nem dönt úgy, hogy elmegy az esküvőre. Mondanám, hogy rendkívül jól meg lett oldva az egész leleplezés, ami az anyját és Vance-t illeti, de erősen azt éreztem rajta, mintha egy kezdő író találta volna ki az egészet. Nem gondolom, hogy máshogy nem lehetett volna lelőni a poént, dehát mindegy.

A nehézségek ellenére, amit a páros elszenvedett, voltak azért bőven jó részek is. A köztük lévő kémiára igazán nem lehetett panasz, ráadásul merem állítani, hogy a lehető legszebben és legjobb módon oldották meg a szex jelenetek bemutatását. Kevés filmben látni valódi érzelmet és erotikát, mindezt úgy, hogy nem kapunk belőle túl sokat. Bár eredetileg egy +16-os filmről van szó, szerintem teljes mértékben beleillik a mai korba. Már az első kettő rész kapcsán is nagyon magával ragadott a rendezés, pedig biztos vagyok benne, hogy sokan gyengének és túl gyerekesnek érezték, engem viszont teljes mértékben kikapcsolt. Nem ez egy mozi célja?

Mi a helyzet a Miután elbuktunk színészeivel?

Most ott tartok, hogy bár nagyon várom a negyedik részt, valahol szomorú is vagyok, hogy lezárul ez az egész sztori. Josephine Langford bár az első részben nagyon nem vett le a lábamról, ahogy Hero Fiennes sem, a második, majd pedig a harmadik részre észrevehetetlenül megkedveltem őket. A színészek bár még nagyon gyerekcipőben járnak, látni bennük a potenciált. Ami viszont rendkívüli módon összezavart és lelombozott, az a folyamatos színészcsere. Néha már egyszerűen nem bírtam követni, hogy ki-kicsoda. Itt nemcsak Candice King távozásáról van szó, aki ugye közben terhes lett és nem tudta vállalni a szerepet, hiszen számos egyéb karaktert is más-más ember játszott el. De persze ezektől sem árt eltekinteni, főként, hogy egy nagyon kis költségvetésű, eredetileg Wattpados sztoriról van szó.

Mindent összevetve, imádtam minden mozzanatát. Persze, túl sok hibája van, ami sokaknál kiverheti a biztosítékot, de én nagyon jó állapotomban találtam rá ezekre a filmekre, így élveztem, szerettem, kikapcsolt, és nem utolsó sorban megérintett. Az biztos, hogy a sztori végéig nem tudok várni, így más úton is van a negyedik kötet, hogy minél előbb elolvashassam a történetet. Aztán jövő szeptemberben pedig leusekkolom az utolsó filmet is.

Ti láttátok már a Miután elbuktunk filmet? Hogy tetszett?

Hozzászólások