Zene

Miújság a magyar zeneiparban?

A júliusi hónapban a magyar zeneipar okozott pár meglepetést, lett egy újabb feldolgozás, született egy számomra felfoghatatlan közreműködés és olyan hangokat hallhatunk olyan énekesektől, amikre álmunkban sem gondoltunk. Felkészültetek az újdonságokra?

Először mindenképpen Fannit említeném meg, az az Nemazalány-t. A Lil G-vel való formációja után 180 fokos fordulatot vett a fiatal lány karrierje, szerintem sokkal jobb dalokkal jelentkezik, főleg amiket szólistaként készít. A legújabb zenéje, Rég várok rád címmel egy egyszerű klippel rendelkezik, de annál jobb minőséggel van ellátva, megmutatva ezzel Fanni tehetségét. A saját, Last Projekt Records nevű kiadója is szépen épül, szóval csak így tovább.

Bár Kasza Tibi és Opitz Barbi dala már június 27-én megjelent, Bőrömön hordozlak címmel, úgy gondoltam, hogy az akusztikus verzióját meg kell osztanom veletek, hiszen sokak szerint – és persze szerintem is sokkal jobb lett, mint a videóklipes verzió. Barbi hangját kevesellték az eredeti zenéből, így ez a verzió remekül kárpótolt mindenkit, aki a fiatal tehetséges énekesnőre vágyott. Tibi nagyon ügyesen megírta a szöveget és összehozta ezt a dalt.

Bréking! Július 25-én modernizálták Zoltán Erika dalát, a Casanovát. Lofti Begi, Curtis és Dér Heni közreműködésével megszületett a 2019-es év Casanovája. Igazából örülök annak, hogy feldolgozzák a régebbi számokat, de ennyire nem kellene azt megváltoztatni, a Hol van az a lány újragondolás tökéletesre sikeredett, vagy a Majka féle Pálinka dal, viszont ezzel most nagyon mellé lőttek a srácok.

Ha már feldolgozás, még egyet kaptunk a múlt hónapban, mégpedig Emilio, Ne nézz vissza rám című dalát hallhatjuk új köntösben. Természetesen az eredeti énekes Emilio is szerepel benne, kicsit felturbózták az egészet Radics Gigi és DR. BRS társaságában. Nem lett rossz, kicsit bulisabb lett az eredetinél, ezt így is lehet csinálni.

 

És itt van még egy, ugyanis Péter Szabó Szilvia gyönyörűen újradolgozta a Túl a Varázshegyen című Nox zenéjüket. Az énekesnő és csapata egy hihetetlenül fantáziadús videót forgatott, ami tökéletesen illik a dal szövegéhez. Az eredeti Nox nótát is nagyon szerettük, de így, ezzel a klippel az egyik legszebb magyar szerzeménynek is mondhatjuk.

Horváth Tamás is kiadta legújabb muzsikáját, a Vidékről jöttem című zenéje hozza Tomi stílusát, általában ilyenekkel lep meg minket és szerintem ezt sosem fogjuk megunni. Nagyon kedvelem az énekes hangját és egyszerű videóklipjeit.

 

Egy ByeAlex (azaz újabban csak apu) feat. pola féle közreműködés júliusban elég sokáig a felkapottak között tengette napjait. A Fiatalon szövegileg nagyon jó lett, rég hallhattunk ilyet Alextől, az alapot is remekül megcsinálták és a klipre se lehet egy szavunk sem. A piros és a fekete-fehér színek keveredése magával ragad a fülbemászó, a zenével együtt.

Az X-Faktor új mentora, Dallos Bogi is okozott nekünk meglepetést Az én időm című dalával, ami július 16-án jelent meg a fiatal lány youtube csatornáján. Pompás a zene dalszövege, amiben Bogi keze is benne van (Wagner Emil mellett), a klip igazán egyszerű lett, egy Csákberény melletti úton valamint a Lupa-tónál forgatták, Galler András ‘Indián’ rendezésével. Bogi szereti, hogyha barátai is vele vannak, így a videóban őket láthatjuk, aki ismerős lehet közülük az Cinthya Dictator, a Fifty Pairs of Shoes youtube csatorna vloggere, Nagy Vivien és Lina, a Lina és Panni vloggere.

 

Egy feltörekvő tehetséggel is találkozhattunk a múlt hónapban, aki az úgynevezett #dsfprod márka alatt debütált. Bár Sheila már próbálkozott és covereket is készített, azonban a Találj rám című dala és annak klipje annyira gyönyörű lett és különleges, hogy szerintem most mutatta meg igazán, hogy mit is tud. Tehetséges, ugye?

 

Essemm talán a magyar rap és/vagy hiphop zenevilág egyik legjobbja. Ez vitathatatlan, régóta van a pályán, rengeteg zenét piacra dobott már, jótékonykodik – Kóbor kutyák és mindig okoz meglepetéseket. Fellépések hada várja és legújabb Nézz fel című dalával, ismét hatalmasat alkotott. Hogy még írjak egy elképesztően jó hírt ennek a műfajnak a kedvelőinek, hamarosan jön egy Essemm feat. Majka – vagy a nevek fordítva – közreműködés. Szóval, ki várja? Vannak köztünk Essemm fanok ugye?

Titeket melyik magyar dal fogott meg vagy űzött ki a világból is a múlt hónapban? Ne tartsátok magatokban, mutassátok meg nekünk!

Hozzászólások