Média

Minden, amit tudunk az új Pretty Little Liarsról

Hogy mi is az a Pretty Little Liars: Original Sin? Közel tizenkét éve indult útnak a nagysikernek örvendő misztikus tinisorozat, a Pretty Little Liars, azaz itthon Hazug csajok társasága címen. Összesen hét évadon keresztül követhettük Aria, Alison, Emily, Hanna és Spancer néha gyötrelmekkel teli, néha pedig az önfeledten boldog életüket. Most pedig újabb öt lányt ismerhetünk meg, hasonló körülményekkel.

A Pretty Little Liars kapott már nem egy spin-offot (Ravenswood, The Perfectionists), de pályafutásuk hamar véget ért. Azonban nem engedik el olyan könnyen ezt a sikeres történetszálat, így újabb bőrt húznak le róla. Idén nyáron, azaz július 28-án érkezik Pretty Little Liars: Original Sin címen egy újabb hazug társaság, akiknek szintén egy “A” nevű idegen keseríti meg az életüket.

A rebootról kiderült, hogy a Riverdale és a Sabrina hátborzongató kalandjai alkotója Roberto Aguirre-Sacasa vezeti majd, és Lindsay Calhoon Bringgel fog együtt dolgozni. A műsor executive producerei közé tartozik Leslie Morgenstein az Alloy Entertainment elnöke, aki a You, a Gossip Girl és a The 100 produkcióiról ismert, valamint a természetfeletti tiniműsorok és thrillerek gyártásáról is ismert Gina Girolamo.

A Pretty Little Liars: Original Sin karakterei

A sorozat egy új, öt főből álló társaságra összpontosít: Imogen, Tabby, Noa, Faran és Minnie, akiket Bailee Madison, Chandler Kinney, Maia Reficco, Zaria és Malia Pyles alakít. Karakterleírásaik szerint a Hazugok mindegyike végzős lány és mindegyikük a saját titkát rejtegeti. Ahogy fentebb is írtuk, ezt egy “A” nevű zaklató ki is használja.

  • Bailee Madison lesz Imogen, egy tinédzser anya, akit „igazi túlélőnek” neveznek. Miközben a lányok az életükért küzdenek, Imogen vezeti majd a csoportot „A” igazságának feltárásában.
  • Chandler Kinney alakítja Tabbyt egy „horrorfilm-rajongót” és a feltörekvő filmrendezőt.
  • Maia Reficco fogja megformálni Noát, egy cinikus középiskolai sztárt, aki a nyarat a fiatalkorúak “börtönében” töltötte.
  • Zaria karaktere Faran lesz, egy tehetséges balerina, aki elhatározta, hogy elhagyja Millwoodot. Faran nemcsak „A”-val, hanem a balettvilág rosszindulatú társaival is megküzd majd.
  • Malia Pyles alakítja majd Minniet, a legfiatalabb csajszit az öt kis hazug közül. Miután túlélt egy gyermekkori traumát, Minnie idejének nagy részét egy virtuális világban tölti – de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek titkaa, „A” ugyanúgy bántani fogja őt is és ezért mindenáron meg akarja találni.
  • A fiatal szereplőgárda további tagjai Mallory Bechtel, mint Karen, a Millwood iskola aljas csajszija. Carson Rowland, mint Chip, aki nagy filmrajongó. Jordan Gonzalez, mint Ash, aki egyébként transznemű és érzelmeket táplál Minnie iránt. Alex Aiono pedig Shawn lesz, Noa szerető, jópofa pasija.

A tíz részből álló első évad hivatalos cselekménye a következő:

Húsz évvel ezelőtt egy sor tragikus esemény majdnem szétszakította Millwood kékgalléros városát. Napjainkban tinédzserlányok egy különálló csoportja – egy vadonatúj kis hazug társaság – azon kapja magát, hogy egy ismeretlen zaklató kezdi el kínozni őket és kénytelenek megfizetni a szüleik által két évtizeddel ezelőtt elkövetett titkos bűn(ök)ért… és a sajátjukért is.

Tehát a szinopszis szerint a show nem Rosewoodban játszódik és nem az eredeti Pretty Little Liars-t veszi figyelembe, hanem egy új baráti kört mutat be, akik saját támadójukkal és kínzójukkal néznek szembe. Mi már nagyon várjuk.

A sorozatot sötétebbnek, modernnek és „horror árnyalatúnak” írták le.

Nagy rajongói vagyunk annak, amit I. Marlene King és ikonikus szereplőgárdája alkotott, tudtuk, hogy az eredeti sorozatot #canonként kell kezelnünk, és valami mást kell csinálnunk” – nyilatkozta Aguirre-Sacasa és Calhoon Bring. Tehát a feszültség és a horror felé hajlunk ebben az újra indításban, amely remélhetőleg tiszteletben tartja mindazt, amit a rajongók szerettek a sikersorozatban, miközben új, váratlan elemeket is beleszövünk.

Az HBO Max 2022. július 6-án adta ki a sorozat első, teljes előzetesét, kiemelve és bemutatva a rajongóknak az új karaktereket és a nem éppen különös szülővárosukat, Millwoodot. A trailer is már  horrorosabb hangvételű, így talán ez a verzió sokkal jobban fog hasonlítani az anyasorozathoz a maga hátborzongató, tinidráma hangulatával.

Az, hogy a címe, az Eredeti bűn pontosan mire utal a műsoron belül, jelenleg nem ismert, azonban a bibliai utalás miatt biztosan számíthatunk meglepetésekre.

Az első három részt július 28-án adják ki, a többi epizódot ezt követően hetente, az utolsó három részt pedig 2022. augusztus 18-án. Ti várjátok már a Pretty Little Liars: Original Sin sorozatot?

Hozzászólások