Média

Milyen lehetséges remake, reboot érkezhet idén?

Kíváncsiak vagytok, hogy milyen lehetséges sorozat rebootok, illetve remakek látnak napvilágot 2021-ben? Már beszámoltunk arról, hogy hamarosan jön a Sex and the City folytatása, korábban volt szó a Gossip Girl rebootjáról és persze a Walker is szóba jött az oldalon. Annyit elárulok, hogy van pár, amit terveznek és vannak olyanok, amik már biztos, hogy érkeznek.

1. True Blood

Úgy tűnik a 2008-ban debütáló és hatalmas sikernű True Blood című vámpíros sorozatot szeretné újraindítani az HBO. A hét évadon át tartó fantasy, Charlaine Harris regénysorozatán, a The Southern Vampire Mysteries-en alapult és a vámpírok életét követte nyomon. Most pedig újra a képernyőre fog kerülni.

A Riverdale alkotója, Roberto Aguirre-Sacasa és a NOS4A2 alkotója, Jami O’Brien közösen írja a pilotot. Továbbá ügyvezető producerként O’Brien mellé Alan Ball csatlakozik.

2. iCarly

A Paramount+ a népszerű Nickelodeon műsor újjáélesztését tervezi. Az eredeti sorozat hat évadon át és 97 részen keresztül futott 2007 és 2012 között és megdöntötte a Nickelodeon értékelési rekordjait. Az iCarly rajongói nagy örömmel olvasták a hírt, hogy Miranda Cosgrove, Jerry Trainor és Nathan Kress is visszatérhetnek a reboot-ba.

2021. január végén a twitteren és a színeszek oldalán ez a hír meg is lett erősítve. A 2007-es műsor három jó barát (Carly, Sam és Freddie) életét követte nyomon, akik egy webshowt csináltak. Talán most podcastra váltanak majd vagy közösségi média sztárokká, esetleg influencerekké válnak. Valószínűleg az új sorozat címe az iCarly Revival lesz.

3. Spinédzserek

A szintén hatalmas sikernek örvendő Spinédzserek is úgy tűnik, hogy újra megjelenhet a képernyőnkön. A Clueless, amelyet Amy Heckerling írt és rendezett, Cher (Alicia Silverstone), jószívű, de felszínes Beverly Hills-i tinédzser történetét mesélte el. A fiatal lány kupidót játszik legjobb barátjával, Dionne-val (Stacey Dash) és mindenkit próbál mindenkivel összehozni. Az 1995-ös sorozat rebootjában Dionne karakterére fognak összpontosít, aki Cher legjobb barátnője volt az eredeti showban.

Azokról a fontos tizenéves évekről szól, amikor érdeklődni kezd a fiatalság az ellenkező nem iránt. Ez egy remek téma: a ruha, a zene, a tánc, a fiúk és a lányok. Minden elem benne van, amely egy tinédzser életének része.

4. Dexter

Michael C. Hall és az eredeti ügyvezető producer, Clyde Phillipps vissza akarnak térni egy 10 epizódos Dexter folytatásra a Showtime-on. A hálózat 2020 októberében jelentette be a hírt, egyébként az eredeti sorozat 2006 és 2013 között került adásba. A reboot egy tíz éves időugrást követően folytatódna és teljesen más irányba menne a sorozat, hisz nem akarják, hogy ez egy “Dexter 9. évad” maradjon.

Alapvetően a nulláról kell kezdenünk. Azt akarjuk, hogy ez ne a Dexter kilencedik évada legyen. Tíz, vagy akárhány év is eltelt az eredeti és a reboot között és a műsor ezt az idő múlását ki is használja. Nem fog a Dexter fináljéra hasonlítani, de ez mégis egy nagyszerű lehetőség arra, hogy egy második végkifejlettet írjunk a műsorunkhoz és a Showtime nagyon kegyes volt ehhez – mondta Clyde Phillips.

Tehát, hogy miről fog szólni a sorozat?

Tíz évvel azután, hogy Dexter Morgan eltűnt a Laura hurrikánban. Ezek után a szereplő más névvel él egy Miamitól távol lévő helyen.

Idén ősszel talán láthatjuk is a folytatást. Ki várja már?

5. Grease

A Grease spinoff sorozat mozgásban van. Az 1978-as film ihlette zenei sorozatot eredetileg az HBO Max-nak adták el, ahol be is rendelték. Azonban mégsem ott fog megjelenni, hanem várhatóan a ViacomCBS streaming platformon landol, amelyet Paramount Plus névre változtattak. Egyelőre még nincsenek megerősítve a hírek, de a rajongók már nagyon várják, hogy legyen egy Grease reboot.

Az 1950-es évek világában és környékén játszódó musical Rydell High azt kutatja, hogyan jött össze Rizzo, Frenchy, Marty és Jan, mielőtt Rydell High-ot uralták volna idősebb korukban.

Ez csak egy töredéke azoknak a sorozatoknak, amiknek valószínűleg tervben van egy újragondolása. Ha újabb információk kerülnek napvilágra más rebootról vagy remakeről, mindenképpen meg fogjátok tudni. Az itt felsoroltak közül, titeket melyik csigázott fel a legjobban? 

Hozzászólások