Miért jobb a szabad levegő, mint az edzőterem?

Szerintem sokan vannak úgy, hogy sokkal egyszerűbb bevonulni egy edzőterembe és ott lezavarni a napi kötelező kilómétereket. Azzal viszont nem számolnak, hogy ez sokkal több időt és pénzt vesz igénybe. Persze, manapság sokkal trendibb a futópadról képet posztolni, csakhogy ez nem egyenlő az egészséggel és természetességgel.

Vegyük sorra azokat az előnyöket, amiket a szabad levegő kínál nekünk edzés során:

– Ott van rögtön a napsütés és a frissesség. Sokkal jobb kedved lesz tőle, nemcsak nyáron. Állítom nektek, hogy télen is jót tesz egy-két kilométer futás a hidegben.

– Itt a vizsgaidőszak. Tudjátok, hogy 20 perc séta vagy ugyanennyi kocogás olyannyira ellazít, hogy sokkal hatékonyabban tudtok utána koncentrálni?

– Az energiaszintetetknek is nagyon jót tesz egy kis délutáni mozgás. Nyáron a kávé helyett iktassatok be 10 perc sétát a napirendetekbe.

– Ha a fogyás a cél, akkor végképp érdemesebb a szabad levegőt választani, ugyanis sokkal hatékonyabban tudok zsírt égetni.

– Majdnem kihagytam a D vitamint, amit most a legjobb pótolni, hiszen még nem túl erős az UV-sugárzás.

– Mint említettem, sokkal olcsóbban megússzátok, ha nem mentek edzőterembe. Kezdjük rögtön a bérletekkel, vagy csak az egy napi belépőkkel. Azon az ezresen sokkal jobb dolgokat is tudok venni és még fel is frissültem.

Én mondom nektek, hogy sokkal érdemesebb az utcát választani a terem helyett. Nem csak a pénz miatt, hanem, mert az egészségeteken is sokat javíthat. Én télen is futottam, nagyjából kétnaponta és láss csodát, a betegek soraiból is kimaradtam.

Most kelj fel a monitor elől és vidd el a kutyádat sétálni, vagy csak tegyél egy kört a ház környékén!

Hozzászólások