Könyvek

Megjelent Libby Page regénye!

A Könyvfesztiválon jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában Libby Page legújabb kötete, a StrandAz érzékeny humorú, bájos és szívmelengető történet két nő valószínűtlen barátságáról szól. Igazi jelenkori, nagyvárosi mese, amely felszabadít, és erőt ad a nagy csatákhoz és a hétköznapokhoz.

A 86 éves Rosemary számára nagyon különleges hely a londoni Brixton nyitott strandja. Ide menekül a II. világháború pusztítása elől, itt ismerkedik meg szerelmével, és itt talál társaságot magának a férfi halála után. Különös barátság szövődik közte és Kate, a huszonéves, depresszióval küzdő újságírónő között, aki a strand bezárásáról ír.

Libby Page – Strand

“…esőben úszni számára az egyik legnagyobb öröm. Titkos boldogság, mint a pluszkanál barna cukor a reggeli zabkásájába, vagy az érzés, amikor olyan zokniba bújik bele, ami a radiátoron melegedett.”

A londoni Brixton nyitott strandja különleges hely. Menedék a nagyváros forgatagában, felfrissülés a nyári forróságban, öröm a szomorú napokon, megkönnyebbülés nehézségek idején, társaság a magányban, egyedüllét a tömegben, emlékezés, gyógyulás – mindenkinek kicsit más. Ez a strand évtizedek óta kitartóan szolgálja a környék lakóit, ám úgy tűnik, ennek hamarosan vége: a közeli lakópark üzemeltetője elit teniszklubbá fogja átalakítani a területet, a medencét feltöltik betonnal.
A témáról a helyi lapnak a fiatal újságíró, Kate tudósít, akit már jó ideje semmi sem tud kizökkenteni pánikrohamokkal kísért depressziójából. A medencénél azonban megismerkedik a nyolcvanhat éves Rosemaryvel, akinek bámulatos ereje és egész életét beragyogó szerelmének emlékei kizökkentik a lányt nyomasztó apátiájából. A két nő rendkívüli barátsága mindkettejüknek segíthet továbblépni egy nehéz életszakaszból, és mindehhez a medence élénkkék víztükre adja a tökéletes hátteret, és a célt, amelyért érdemes közösen küzdeniük.
A Strand érzékeny humorú, bájos és szívmelengető történet barátságról, szerelemről és a közösség erejéről. Igazi jelen kori, nagyvárosi mese, amely felszabadít és erőt ad a nagy csatákhoz és a hétköznapokhoz.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?