Könyvek

Megjelent Kordos Szabolcs legújabb könyve!

Kordos Szabolcs neve valószínűleg sokatoknak ismerős lehet. Mindazonáltal, hogy több magyar napilap szerkesztőségében megfordult már – köztük a Mai Napnál, a Blikknél és a Magyar Hírlapnál is –, számtalan könyve megjelent a 21. Század Kiadó gondozásában. A szerző a szórakoztató tényfeltáró sorozatok koronázatlan királya, köszönhetően a népszerű Luxushotel, Hungary című első művének.

Hazánk ötcsillagos szállodáiról írt történetei hatalmas sikernek örvendtek, így hát Szabolcs további hét kötetet írt a rajongóknak. Így írt már a hotelek mellett éttermekről, éjszakai mulatóhelyekről, idegenvezetőkről, taxisokról és sofőrökről. Most pedig, legújabb művében hazai hírességekről és a szórakoztatóiparról ír, természetesen ezúttal is bepillantást mutatva a kulisszák mögé.

A szerző így ajánlja a kötetet: A Showbusiness, Hungaryben több tucat interjúalany segítségével olyan kérdésekre keresem a választ, mint hogy kik számítottak sztárnak a rendszerváltás előtt és után. Hogyan és miért váltak azzá? Milyenek a hírességek mindennapjai, hogyan élnek és ismerkednek, éri-e őket előny vagy hátrány a hírnevük miatt? Utánanézünk annak is, hogy mekkora egy-egy híresség piaci értéke, és mennyit lehet ma „celebként” hazavinni. Bemutatom a sztárok „kasztjait”, bevételi forrásait és azt, hogy mi áll a bulvárhírek mögött. Együtt megkapirgáljuk egy kicsit a hazai sztárvilágot beburkoló mázt, hogy rájöjjünk, semmi sem az, aminek látszik.

Kordos Szabolcs tehát  a Showbusiness, Hungary című kötetében a sztárok életébe enged bepillantást. Érdekes információ továbbá, hogy az első celeb, aki beszállt a produkció anyagi oldalába, Friderikusz volt. Megismerhetjük Fluor Tomi azon oldalát, aki a sikoltozó lányok elől egy olcsó albérletbe ment, szobatársa pedig SP lett, de szó van benne a Barátok köztről. Továbbá, még azt is megtudhatjuk, hogy miért járt testőrökkel a Király. Izgalmas és szórakoztató kötet, ahogyan azt már megszokhattuk.

Kordos Szabolcs – Showbusiness, Hungary

A legújabb kötet a hazai hírességek és a szórakoztatóipar kulisszatitkaiba kínál exkluzív betekintést.

A Showbusiness, Hungary nem afféle könyvbe kötött sztármagazin; a szerző  pletykák helyett e nagyon is nyilvános, mégis titkokkal teli világ működését mutatja be azok elbeszélésein keresztül, akik apró fogaskerékként vagy éppen Magyarország legkeresettebb celebjeiként részei a gyakran szemfényvesztő hókuszpókusznak.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?