Filmek

Megjelent az élőszereplős Mulan előzetese

A Walt Disney egyik leghíresebb mesefilmjei között számon tartott Mulan, most élőszereplős színészgárdával mozivásznon is megjelenik. A Tarzan, a Szépség és a szörnyeteg, Aladdin, illetve az Oroszlánkirály után, a Disney egy újabb klasszikust elevenít fel.

Az 1998-ban bemutatott amerikai rajzfilm, amely a 36. Disney-mese, egy ősi kínai történetet, Hua Mulan legendáját dolgozza fel.  A mese szerint a hunok megtámadják az országot, s a császár parancsára minden családból egy férfinak be kell vonulnia a hadseregbe. A Fa családból Mulan megbecsült édesapjának kellene betöltenie ezt a tisztséget, de idős és beteg. Lánya úgy dönt átveszi a helyét és férfinak öltözve ő vonul be. Kalandjaihoz segítségként csatlakozik egy sárkány,  Mushu, aki bizonyítani akarja múltbéli bukásait. A Mulan-t 21 éve Oscar-díjra, és Golden Globe-díjra jelölték, a legjobb eredeti filmzene kategóriában.
Ezzel együtt az élőszereplős film egy kissé eltér majd a rajzfilmtől. A készítők a realitás talaján közelítették meg a történetet, így sajnos Mushu a vicces sárkány és Li Shang sem valószínű, hogy megjelenik majd, illetve a dalok is hiányozni fognak majd a filmből.
A rendező leginkább az eredeti történet köré épít és történelmi szempontból viszi vászonra Mulan legendáját.

A szereplőgárda is jónak ígérkezik. A vagány Disney hercegnő karakterét Liu Yifei alakítja, aki mellesleg ért a harcművészethez. Láthatjuk Jet Li-t, mint kínai császárt, Donnie Yen-t, mint Tung parancsnok. A filmet Niki Caro  rendezte.

Az előzetest néhány nappal ezelőtt osztották meg, azóta 18 millió megtekintésnél jár. Minden bizonnyal remek feldolgozás kerül majd a mozikba 2020-ban.

Hozzászólások