Zene

Megjelent a Skillet legújabb albuma

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik legismertebb és legsikeresebb keresztény rockbandája, a Memphisből származó Skillet. Az együttest John Cooper 1996-ban alapította Ken Steorts-szal és Trey McClurkin-nal, és bár utóbbiak már hosszú ideje nem tagjai a csapatnak, John frontemberként a mai napig teljes gőzerővel egyengeti a zenekar útját.

A jelenleg John Cooper, Korey Cooper, Jen Ledger és Seth Morrison alkotta banda az idei augusztusnak egy fontos évfordulóval indult neki, ugyanis a hónap második napján megjelentették a Skillet tizedik albumát, ami a Victorious címet kapta. Az új korongról pár dalt a rajongók már korábban is hallhattak, ugyanis az együttes kiadta azokat kislemezként. Ide sorolhatjuk például a “Legendary-t”, a “Save me-t”, vagy a “You ain’t ready-t”. Az új CD tökéletesen ötvözi a Skillet régi irányvonalát az “Unleashed-ben” megismert hangzásvilággal, így minden rajongó megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő számot.

Ahogyan azt az együttestől megszokhattuk, a Victorious dalszövegei is komoly mondanivalóval rendelkeznek, amire szintén érdemes odafigyelnünk. Bár a számokat hallgatva könnyen rájöhetünk, John Cooper egy vele készült interjúban elárulta, pontosan milyen üzenetet is szeretnének közvetíteni a rajongóik felé az új koronggal.

“Az egyik dolog ami a fejemben volt, amikor írtam ezt az albumot, hogy a mai világban az emberek győztesek szeretnének lenni. Nyerni akarnak, és sikereket elérni, de nem akarnak keresztül menni a harcon. Csak azt szeretnék, hogy minden tökéletes legyen.”

Az énekes kitért arra, hogy szerinte a médiának és a hírességeknek nagy szerepük van az irreális képek kialakulásában, és az emberek egyszerűen nincsenek felkészülve arra, hogy az élet nem mindig tökéletes, és néha harcolniuk kell, hogy elérjenek valamit.

“Győzedelmesnek lenni nem azt jelenti, hogy nem mész keresztül a harcon. Arról szól, hogy megnyered a háborút. Átéled a legrosszabb napjaidat, miközben vérrel és verítékkel harcolsz azért, hogy nyerhess.”

A tizenkét dalt tartalmazó korongot John és a felesége – a szintén bandatag Korey Cooper – külső producer segítsége nélkül készítették el, így a lemez teljes mértékben a Skillet munkájának tekinthető. Az első lépéstől az utolsóig ők csináltak mindent.

A magyar rajongóknak idén novemberben lehetőségük adódik élőben is hallani az új album dalait, ugyanis az együttes novemberben az Akváriumban tart dupla koncertet. Az érdeklődés ugyanakkor hazánkban is hatalmas a Skillet iránt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a késő ősszel megrendezésre kerülő bulikra már most minden jegy elkelt.

Hozzászólások