Zene

Megjelent a Keiino legújabb dala

A 2019-es Eurovízión Hollandia énekesét választották a legjobbnak, ám nem Duncan Laurence volt az egyetlen, aki sokat nyert a versennyel.  A Norvégiát képviselő Keiino egy teljesen új formációként vágott neki a Dalfesztiválnak, és bár az összesített eredmények alapján a hatodik helyen végeztek, a közönségszavazáson ők zsebelték be a legtöbb pontot. “Spirit in the Sky” című dalukkal egész Európát levették a lábáról, így a frissen alakult formáció tagjai úgy döntöttek az Eurovízió után is együtt maradnak.

A Keiino 2018 nyarán született meg, melynek tagjai Tom Hugo, Alexandra Rotan és Fred-René Buljo. A csapat első célkitűzése az Eurovízióra való kijutás volt, amit sikerült is elérniük, hiszen megnyerték hazájuk nemzeti válogatóját, a 2019-es Melodi Grand Prix-et. A továbbiakban a Dalfesztiválra koncentráltak, a lehető legjobb eredményt szerették volna elérni. Bár a győzelem nem jött nekik össze, panaszra nem lehet okuk, ugyanis a nézők szavazatai alapján ők lettek a legjobbak. Bemutatkozó daluk, a “Spirit in the Sky” a számi népdalok hangzásvilágát ötvözi a modernkori zenével, és ez a különleges egyveleg kiemelkedett a nézők számára a legtöbb versenydal közül.

Az elért sikereket látva a tagok úgy döntöttek az Eurovízió végezetével is együtt maradnak, és a továbbiakban is folytatni fogják azt, amit elkezdtek. Az új szerzeményre nem is kellett túl sokat várni, ugyanis június végén megjelentették “Praying” című dalukat. Nektek hogy tetszik? 

Hozzászólások