Könyvek

Megjelent A Florio család történetének első része!

Megjelent Stefania Auci A Florio család története című sorozatának első része magyarul, a Szicília oroszlánjai! A történet 2019-ben jelent meg és hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen az olasz regény a nemzetközi bestsellerlisták élén szerepel. 2019-ben a legkeresettebb olasz regény lett és 1,3 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

A Szicília oroszlánjai egy 19. századi családi eposz, egy szerelmes és szenvedélyes vallomás Palermóhoz, Szicíliához. A történet egy generációkon átívelő regény, amely összesen 70 évet ölel fel. A könyv a Florio családról szól, ahol a férfi tagok képesek bármit megtenni a vagyon és a hatalom érdekében, a nők pedig csak egyszerű játékszerek.

A férfiak, Florio és Paolo menekültként érkeznek Palermóba, ez pedig az ő felemelkedésükről szól. A sorozat első kötete 1799 és 1868 közötti hét évtized történetét meséli el, ahol a forradalmak ellenére a testvérpár eléri, hogy egész Szicília szó szerint a lábaiknál heverjen. A gazdagságba ívelő sztori izgalmas és lebilincselő, így nem csoda, hogy már készül belőle a televíziós sorozat.

A Szicília oroszlánjai Török Tamara fordításában olvasható.

Stefania Auci – Szicília ​oroszlánjai

Szicília ​koronázatlan királyainak valós, inspiráló története Stefania Auci nemzetközi bestsellerében elevenedik meg újra: a mindenre elszánt, ambiciózus Florio család férfi tagjai a vagyon és a hatalom megszerzése érdekében készek a legnagyobb áldozatra is: szeretteik, így a saját boldogságuk feladására is.

Ebben a különleges 19. századi eposzban a nők – anyák, feleségek, szeretők, leányok – csak játékszerei a történelemalkotó, társadalmi és politikai befolyást szomjúhozó férfiaknak, akik szenvedélyesen küzdenek a sors ellen: többé akarnak válni, mint akinek születtek. Sőt mindenkinél nagyobbá! Mindegy, milyen áron – mert minden és mindenki megvásárolható!
A Szicília oroszlánjai-ban a nincstelen menekültként Palermóba érkező testvérpár, Paolo és Ignazio Florio, valamint leszármazottjaik nagyszabású – mégis meghitt –, a mesés gazdagságig ívelő, lebilincselő története háttereként pedig ott vibrálnak a két évszázaddal ezelőtti Szicília városainak és tájainak jellegzetes színei, illatai és vérbő figurái.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?