Filmek Média Sorozatok

Híres ikerpárok

By

Legutóbbi cikkünkben, olyan híres párokat gyűjtöttünk össze, akik hosszú évek óta  együtt vannak és eszük ágában sincs, hogy elváljanak. Ők boldogok és ez a legfontosabb. Most azonban az ikerpárokon a sor, hiszen Hollywoodban akadnak olyan hírességek, akik ikertestvérükkel együtt lettek ismertek. 

Ashley és Mary-Kate Olsen

A lányok 1986. június 13-án látták meg a napvilágot Kaliforniában. Ashley két perccel előbb született. Az amúgy is ikrek horoszkópú testvérek, szinte megszólalásig hasonlítottak egymásra, pedig kétpetéjűek. Már hat hónaposan szerepeltek a Bír-lakban (Full-House), John Stamos és Lori Loughlin mellett. A sorozat egészen 1995-ig tartott, de a lányok további filmekben kaptak felkérést. Elsőként az Irány a nagyi! című filmben láthattuk őket, ezt követte később a Két tojás száz bajt csinál és a Kettőn áll a vásár filmek is. Ashley és Mary-Kate cége is ezekben az időkben alakult, amely gyártásában készült a rejtélyvideós sorozatuk: Adventures of Mary-Kate & Ashley, továbbá  2×2 néha sok(k), Az ikrek Malibúból illetve az animációs sorozatuk Az ikrek akcióban. Ash és Mary-Kate ezalatt sem tétlenkedett, a lányok további filmeket dobtak a piacra, szinte minden évben készült egy-egy olyan, amelyben ők voltak a főszereplők. Ilyen például az Anya kerestetik, Párosban Párizsban, Karibi vakáció, Római ikervakáció, New York-i bújócska. Legutóbbi filmjükért 2005-ben Arany Málna jelölést is kaptak.
Ashley és Mary-Kate a magánéletüket óvják, azonban néhány dolog kiderül róluk. A New York University hallgatói voltak, azonban ezt mindketten feladták. Mary-Kate anorexiában szenvedett, kórházi ápolásra szorult. 2015-ben Ashleyt  fáradtság és rosszullétek kínozták, a vizsgálatok során Lyme-kórt állapítottak meg nála.
Mary-Kate Oliver Sarközy, a francia elnök testvérének felesége, akivel 2012-ben ismerkedtek meg. Ashleynek is több kapcsolata volt, köztük egy 58 éves milliárdos, Richard Sachs-al járt, akivel 2017-ben szakítottak. Jelenleg a pletykák szerint Louis Eisner művésszel jár együtt. A lányok mostanság a divatcégükkel foglalkoznak.

Cole és Dylan Sprouse

1992. augusztus 4-én születtek Olaszországban, Dylan kettejük közül az idősebb. Érdekesség, hogy felmenőik között angol, cherokee, dán, skót és német is van. A család később visszaköltözött Amerikába, ahol végül a szülők a válás mellett döntöttek. Először egy reklámfilmben szerepeltek, majd nem sokkal később a Grace Under Fire című sorozatban Patrick Kelly szerepét kapták meg, amelyet felváltva játszottak. Első filmjük az Apafej volt, ahol Adam Sandler fiát alakították, szintén ketten, jelölést is kaptak a Fiatal Művészek díjára. Dylan és Cole ezután végre együtt is játszhattak, hiszen Johnny Depp és Charlize Theron mellett voltak láthatóak, Az asztronauta című filmben. Legtöbben a Jóbarátok című sorozatból emlékeznek a Sprouse testvérekre, hiszen Rachel és Ross fiát, Bent alakították. Az ikreket ezen kívül a Zack és Cody élete Disney sorozatból ismerhetjük, ez hozta számukra az igazi áttörést.
A fiúk 2005-ben alapították meg első cégüket a Sprouse Brost, amely DVD-ket, videójátékokat, ruhákat, sportfelszerelést forgalmazott, hét évvel később azonban a vállalatot megszüntették. Dylan és Cole szívesen jótékonykodik is, ezért a  KIFIA nemzetközi nagykövetté választotta őket.
Jelenleg Cole saját fotós karrierjét egyengeti, emellett főszereplője a Riverdale című sorozatnak, amelyben Jughead Jonest alakítja. Legújabb filmje, a Five Feet Apart, márciusban érkezik a mozikba. Jelenleg Riverdale-s kolleganőjével Lili Reinharttal jár. Dylan saját céget alapított, a színészkedést kissé háttérbe szorította, azonban azért néha-néha feltűnik. Legutóbb Kygo – Thing About You című klipjében láthattuk őt szerepelni. Randizott Miley Cyrussal, Daveigh Chase színésznővel, de például járt Cara Crane-el és Dayna Frazerrel is. Jelenleg a magyar modell, Palvin Barbi a párja.

Joel és Benji Madden  

A Good Charlotte zenekar híres testvérpárja, 1979. március 11-én született, Marylandben. A fiúk hamar a zenélés mellett döntöttek, Joel éneket, Benji gitárt tanult. 1996-ban alapították meg a Good Charlotte rock együttesüket, amelyhez néhány barátjuk is csatlakozott.  Nevüket egy mesekönyv ihlette.
Érettségi után a Madden testvérek Kaliforniába mentek zenélni, pont arra a helyre, ahol anno a példaképük, a Green Day is indult. Egy tehetségkutató megnyerése után kezdtek turnézni, karrierjük pedig az első lemezük után indult be, 2000-ben. A zenekar ezt követően több nagy -és kislemezt adott ki, sikerük töretlen. Joel 2006-ban ismerkedett meg Nicole Richie-vel. A pár közel egy évvel később jelentette be, hogy babát várnak, 2008-ban meg is született a kislányuk, 2009-ben pedig kisfiúk, Sparrow is. Joel és Nicole 2010-ben házasodott össze, azóta Kaliforniában élnek. Joel 2011-ben az ausztrál Voice zsűritagja volt. Az ikrek szigorúan vegetáriánusok.
Benji együtt járt Paris Hiltonnal, de románcuk nem tartott sokáig. Jelenleg a híres színésznővel, Cameron Diazzal alkot egy párt.

Gabriela és Daniela Spanic 

Gaby és Daniela Venezuelában jöttek világra, de kevesen tudják, hogy az édesapjuk és családja a ’40-es évek végén vándorolt ki Horvátországból. 1973-ban születtek, Gabriela balett-táncos és színésznő szeretett volna lenni, míg Daniela informatikusnak tanult. Gaby tagja volt egy balettársulatnak, majd később kisebb szerepeket kapott sorozatokban. Daniela modellkedett, ezután a La Duda telenovellában szerepelt. A Paula és Paulina sorozat kapcsán felmerült a pletyka, hogy Dani ikertestvére dublőre, azonban ezt cáfolták a színésznők. Többen azt hisszük, hogy az ikrek elválaszthatatlanok, azonban a két nő egy időre eléggé eltávolodott egymástól, méghozzá azért, mert Daniela férje nem kedvelte Gabyt. Később a testvérek elsimították a problémát, Daniela azóta Mexikóvárosban él családjával.
Gaby szintén modellkedett, de őt több sorozatban láthattuk. Az áttörést a  La usurpadora, azaz a Paula és Paulina hozta el számára, amelyben egy ikerpárt alakít. Később A betolakodóban is hasonló szerepe volt. Gaby első gyermeke 2008-ban született, Jesús nevet kapta.

Bill és Tom Kaulitz

A fiúk 1989. szeptember 1-jén születtek, Tom tíz perccel előbb, mint öccse.
Már gyerekkorukban érdeklődtek a zene iránt, főképp, mert szüleik elváltak, édesanyja pedig egy rockbanda gitárosához ment hozzá. Billt inkább az éneklés érdekelte, míg testvérét a gitár, dalszövegeket pedig már tíz éves korukban írtak. Az ikrek aztán megismerkedtek a későbbi Tokio Hotel tagjaival Georggal és Gustavval, majd fellépéseket vállaltak Devilish néven. 2005-től váltottak nevet, karrierjük is beindult és Tokio Hotelként számos lemezt jelentettek meg, nemzetközileg 2008-tól lett ismert a banda.

Bill tíz éves kora óta festeti a haját és számos piercinget visel magán: pl szemöldökében, nyelvében, fülében, ajkában. Testvérével a Deutschland sucht den Superstar, német tehetségkutatójának zsűrijében is voltak.  Tom 2015-ben vette el akkori szerelmét, Ria Sommerfeldet, de pár hónappal később elváltak. Jelenleg Heidi Klum modellel jár.

Ti követtétek az ikrek munkásságát? 

Comments

comments

You may also like

Change Language To: Hungarian

%d blogger ezt szereti: