2022 Marvel alkotások: ezek a filmek és sorozatok jönnek

Idén is nagyszerű Marvel alkotások dobják fel a napjainkat, vagy már meg is jelent pár azok közül, amit a Marvel Cinematic Universe (MCU) kiad a kezei közül. Találkozhatunk újoncokkal, de régi, ismerős arcokkal is, azaz folytatásokkal.

Az MCU továbbra is uralja a pénztárakat minden évben, miközben összeboronált a Disney+ platformmal, ahol 2021-ben olyan sorozatok jelentek meg, mint a WandaVision és a Loki. Filmek terén, a tavalyi, 2021-es év zárásaként megjelent Pókember – Nincs haza út is, aminek bevétele mindent felülmúlt, ugyanis 1,7 milliárd dollárt hozott világszerte.

Ne hagyd ki az előző hasonló bejegyzésünket se!

Jövőre indul a Marvel negyedik fázisa

Hogy idén milyen Marvel alkotások érkeznek?

Már megjelent a 2022-es Marvel alkotások közt a Moon Knight, azaz a Holdlovag, ami márciusban látott napvilágot. A történet főszereplője Oscar Isaac, aki egy Steven Grant nevű egyént, egy szelíd modorú ajándékbolt-alkalmazottat követ nyomon. Steven rájön, hogy disszociatív identitászavara van, és egy holttestben él egy Marc Spector nevű zsoldossal. Így kerülnek halálos rejtélybe Egyiptom hatalmas istenei között. A képregényekben a karakter folyamatosan küzd azzal a személyiséggel, aki az adott pillanatban uralkodik és közben szuperképességekre tesz szert, amikor Khonshu egyiptomi holdisten irányítása alatt áll és felveszi Holdlovag köpenyét. Szereplőként Moon Knightot néha Batmanhez hasonlították.

A Holdlovag után jött a Doctor Strange 2. – Az őrület multiverzumában, amiről korábban már írtunk, kiderült, hogy világszerte összesen 719,6 millió dollár bevételt sikerült összehoznia, a kritikusok pedig jó véleménnyel voltak róla.

Nemrég megjelent a She-Hulk, a 10 epizódból álló női Hulkról szóló sorozat. A She-Hulk című Marvel alkotásnak az Orphan Black színésznő, Tatiana Maslany lesz a főszereplője. Egy Jennifer Walters ügyvédet fog alakítani, aki valójában Bruce Banner szupertudós unokatestvére. Ügyvédként az emberfeletti erőket érintő ügyekre specializálódott, de valamilyen gammasugárzás azt eredményezi, hogy ő maga is valami lénnyé válik. A sorozatban különféle Hulk figurák fognak felbukkanni, köztük Mark Ruffalo, mint mindenki kedvenc változata, Bruce Banner. További színészek, akik tiszteletét teszik a She-Hulk-ban: a Doctor Strange-ben ismertté vált Benedict Wong, a Shang-Chi legendájából Tim Roth, valamint a szinkronszínész Jameela Jamil.

A következő a Marvel alkotások közt a sorban a Ms. Marvel, ami elvileg június 8-tól lesz látható. A főszereplője Iman Vellani színésznő lesz, aki a Marvel első élőszereplős muszlim hősét, a 16 éves Kamala Khant  fogja alakítani. Kamala egy pakisztáni amerikai tinédzser New Jersey-ből, aki ráébred, hogy olyan képességek birtokában van, mint az alakváltoztatás és az anyagmanipuláció. A képregényekben Khan nem mástól, mint Carol Danverstől örökli Ms. Marvel köpenyét, aki természetesen ugyanaz a Marvel kapitány lett, akit Brie Larson MCU-ban nyújtott alakításából ismerünk. A Ms Marvelt egy hat epizódos minisorozatnak szánják, de valószínűleg még sok Kamala Khan-t láthatunk majd, ugyanis várhatóan feltűnik majd a Marvel Kapitány folytatásában és a The Marvels-ben.

Újabb filmmel találkozhatunk július 8-án, ugyanis érkezik a Thor: Szerelem és mennydörgés. A rendező ismét Taika Waititi, aki a 2017-es Thor: Ragnarok című alkotást is készítette. A film ott folytatódik, ahol a Végjáték befejeződik, azaz ahol Thor (Chris Hemsworth) a Galaxis őrzőivel indul kalandozni. Azonban hamar vissza kell térnie saját világába, ugyanis egy galaktikus gyilkos jelenik meg, Gorr, az Isten Mészáros (Christian Bale), aki az istenek megölésére törekszik. A fenyegetés leküzdésére Thor Valkűr királyt, Korgot és egykori barátnőjét, Jane Fostert kéri segítségül, aki – Thor meglepetésére – megmagyarázhatatlan módon Hatalmas Thorként forgatja mágikus kalapácsát, a Mjolnirt. Együtt belevágnak egy megrázó kozmikus kalandba, hogy feltárják Gorr bosszújának titkát, és megállítsák őt, mielőtt túl késő lenne. Különféle MCU-karakterek megjelenése is várható mind a Thor sorozatból, mind a nagyvilágból.

Végezetül pedig a Marvel alkotások közt érkezik novemberben a Fekete Párduc: Wakanda Forever című film. A Ryan Coogler készíti a folytatást, sajnos Chadwick Boseman nélkül, aki 2020-ban életét vesztette vastagbélrák súlyos szövődményei miatt. Az MCU egy ilyen fontos karakterének és a sorozat címszereplőjlének elvesztése azt jelentette, hogy a Wakanda Forever-t gyakorlatilag az alapoktól kezdve újjá kellett építeni. A rajongókat legalább az vigasztalja, hogy a producerek ragaszkodtak ahhoz, hogy Chadwick Bosemannek nem lesz zsörtölődő, tiszteletlen CGI-verziója. A Fekete Párduc: Wakanda Forever ennek ellenére is egy folytatás lesz, amely továbbra is Wakanda és a 2018-as filmben bemutatott karakterek világának felfedezését mutatja be. Visszatérnek azok a színészek, akik az első részben is szerepeltek, beleértve Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Letitia Wright vagy Angela Bassett. Hozzájuk csatlakozik az újonc Dominique Thorne, Michaela Coel és Tenoch Huerta.

Láthatunk majd még pár Marvel alkotást, amiről nem sokat tudunk, ilyen például a Secret Invasion, azaz a Titkos Invázió; A galaxis őrzői ünnepi kiadása; I Am Groot; Shang-Chi folytatása, valamint egy halloweeni alkotás, aminek a címét se tudjuk még. Ezek mellett pedig folytatásokra is számíthatunk, mint például a What If…?, a Loki, a WandaVision vagy a Hawkeye.

Ti melyik Marvel sorozatot vagy filmet várjátok a legjobban?

Hozzászólások