Mákháború: jön az ősz legjobban várt fantasyje!

Idén ősszel az Agave Könyvek további új kötetekkel ajándékoz meg minket. Ilyen például a Showder Klub népszerű humoristájának novelláskötete és most a Mákháború is R.F. Kuangtól, akit maga Pierce Brown ajánlott a kiadó figyelmébe.

Ritka az epikus fantasyk lassan építkező, türelmes világában az ilyen erős és dinamikus felütés, ráadásul a Mákháború később sem engedett el minket: Kuang végig szépen és elegánsan építkezik és mutatja be a szereplőit. Úgy gondoljuk, hogy ebben a könyvben benne van minden, ami egy nagyívű, ijesztő szörnyekkel és nagy harcokkal teli sztorihoz kell, ráadásul az ópiumfüggő sámánok és a kelet-ázsiai vibe miatt bőven elegendő mennyiségű eredetiséggel van felruházva a kötet ahhoz, hogy még a műfaj legkeményebb, mindent látott olvasói is komoly időt invesztáljanak az elolvasására. – írta a kiadó ajánlásában.

A minössze 22 éves R.F. Kuang azóta megkapta a Mákháborúért a Crawford- és Compton Crook-díjakat, majd jelölték a Nebulára és a Locusra. Aztán később a World Fantasyre is. Talán ennek a sok díjnak a biztatására az Agave Könyvek annyira bízik a sikerében, hogy a második részét, a Sárkányköztársaságot már a jövő évi Könyvfesztiválon be is szerezhetjük!

R.F. Kuang – Mákháború

2018 legnagyobb fantasy debütálása. Jövő tavasszal érkezik a Sárkányköztársaság című folytatás!
Crawford- és Compton Crook-díjas, valamint Nebula-, World Fantasy-, British Fantasy- és Locus-díjakra jelölt regény.

Nikant elárasztja az ópium, amelyet a Mugeni Föderáció juttatott el a birodalom partjaihoz. A drog folyton emlékeztet a velük folytatott háborúra, amelynek csak a trifektaként elhíresült három hős – a Nőstényvipera, a Sárkánycsászár és a Kapuőr – tudott véget vetni. Ezen legendás lények mindegyike istenszerű hatalommal bírt, ők egyesítették a birodalom hadurait a Föderációval szemben. Azóta viszont évtizedek teltek el, és a trifekta felbomlott: a Sárkánycsászár meghalt, a Kapuőr eltűnt, egyedül a Nőstényvipera ül a trónon. Béke uralkodik, de az ópiumtól nem sikerült megszabadulni.

Amikor Zsin kiváló eredményt ér el a kedzsun – a birodalmi vizsgán, amely a legtehetségesebb fiatalokat válogatja ki az akadémiákra – mindenki megdöbben: a vizsgáztatók, akik képtelenek elfogadni, hogy egy Kakas tartományban élő háborús árva csalás nélkül teljesítheti a vizsgát; Zsin nevelőszülei, akik azt hitték, végre kiházasíthatják a lányt, és ezzel további üzleti előnyökre tehetnek szert; és maga Zsin is, aki ekkor jön rá, hogy végre búcsút inthet az addigi életét meghatározó rabszolgaságnak és kétségbeesésnek. Még nagyobb meglepetést okoz, hogy Zsin Nikan legkiválóbb katonai iskolájába, a Szinegardba nyer felvételt.

Közben a keskeny tengeren túl ismét mozgolódik a Mugeni Föderáció, az újabb háborúhoz már csak egy szikra kell… és lehet, hogy egyedül Zsin mentheti meg az országa népét. A lány ugyanis a Szinegardban rájön, hogy halálos, földöntúli erővel bír, tehetsége van a sámánizmus szinte mitikus művészetéhez. Pszichoaktív szerek és egy látszólag eszement tanár segítségével próbálja feltárni képessége mélységeit, és közben megtanulja, hogy a rég halottnak hitt istenek nagyon is élnek, ráadásul a hatalmuk uralása nemcsak az emberi mivoltát veszélyezteti, de egy teljes nemzet elpusztításával fenyeget.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?