Könyvek

Magyarul is érkezik J. K. Rowling meseregénye!

A koronavírus-időszak mindenkitől rugalmasságot várt el, hiszen sokunknak szinte egyik napról a másikra kellett változtatni az életvitelén, hozzászokni a karanténkörülményekhez és a bezártsághoz. Szerencsére több író is arra használta fel ezt az időszakot, hogy leporolja régebbi, ki nem adott műveit, esetleg még jobban belemélyedjen az aktuálisba (lásd: George R. R. Martin). Így tett J. K. Rowling is, aki egy régebbi írását frissítette fel, folytatta és tette közzé. Az Ickabog című meseregényt pedig hamarosan nemcsak Amerikában, de Magyarországon is a kezükben tarthatják az írónő rajongói!

Rowling a The Ickabog című történetét még a Harry Potter kötetek között kezdte el írni, ám egy idő után a sorozat háttérbe szorította azt. Az írónő májusban azonban bejelentette, hogy elkezdte „leporolni” és továbbírni a történetet, az újabb és újabb fejezeteket pedig meg is osztotta a közönséggel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel Hatchette Kiadó úgy döntött, hogy kiadja egy regényként a történetet, melyhez már közzé is tettek egy hangulatos ajánlóvideót, amit IDE  kattintva tudtok megnézni. Ráadásul nem is kell túl sokat várnunk, ugyanis már november 10-én kezünkben tarthatjuk az angol kiadást, amit nemsokára követni fog a magyar is, várhatóan már télen.

A kötet itthon az Animus Kiadó gondozásában fog megjelenni, Tóth Tamás Boldizsár fordításában. A borítónak az eredetiét fogják itthon is felhasználni, ami a maga egyszerűségében csodaszép.

De miről is szól pontosan a történet? A címadó Ickabog egy legendás szörnyeteg, ami Marshland mocsaraiban él és mindenkit rettegésben tart a környéken. A külsejét is sokféleképpen írják le: van aki sárkányhoz vagy kígyóhoz, míg más inkább farkashoz hasonlítja. Mindenki kitalációnak tartja, egy képzeletbeli lénynek, amivel kisgyerekeket lehet ijesztgetni. Persze, ahogy az ilyen esetekben lenni szokott gyorsan kiderül, hogy a valóság kissé árnyaltabb, mint azt elsőre gondolná az ember. Ezen a lényen kívül belebonyolódnak még a történetbe Fred király és barátai, valamint az uralkodót szolgáló  Dovetail és a Beamish család is. A Harry Potter sorozathoz hasonlóan itt is központi szerepet kap a jó és a rossz közötti különbség, a hatalom és az igazság.

A könyv azért is különleges lesz, mert a magyar kiadó pályázatot hirdet gyerekek számára, akik közül az igazán szerencsések rajzai belekerülhetnek a kötetbe.

43 Harry Potter érdekesség

Hozzászólások