Könyvek

Lucy Score – Karácsonyra állni fog!

Lucy Score munkásságával a tavalyi év során találkoztam először. Az Amin sosem leszünk túl  nagy hatást gyakorolt rám, egyik kedvenc könyvem lett, azonban A karácsonyra állni fog című regénye nem igazán nyerte el a tetszésemet.

Ez egy igazi karácsonyi romantikus könyv!

Lucy Score ezúttal egy Merry nevű kisvárosba kalauzol bennünket. Ez a település híres a különleges karácsonyi vásáráról, amely a legfőbb bevételi forrását jelenti, azonban idén egy hatalmas hurrikán romokba döntötte a városkát 6 héttel az ünnepek előtt. A helyi polgármester, Noah Yates mindent megtesz a helység helyreállításáért, azonban folyamatosan kudarcba fullad. Catalina King, aki egy valóságshow-sztár, fejébe veszi, hogy újjáépíti a várost, aminek minden költségét vállalja a tévécsatornája, ha forgathat belőle egy házfelújító műsort. A két főszereplő között éles ellentétek alakulnak ki, de végül mindketten Merry sorsát tartják szem előtt, és összefognak, hogy karácsonyra minden újra álljon. De vajon sikerrel járnak?

Ebben a romantikus komédiában kulcsfontosságú szerepet kap a karácsony, ezáltal körbelengi a regényt az ünnep hangulata. Izgalmas végigkövetni a város fejlődését Szentestéig, viszont a történet még azelőtt véget ér, hogy bepillantást nyerhettünk volna az adventi vásárba.

Csak az akadályokat látod. El kell kezdened megoldásokat keresni. Ha azt akarod, hogy működjön.

Cat és Noah teljesen egymás ellentétei

Ez a könyv egy tipikus ellenségekből szerelmesek történetet rejt magában. Eleinte egyik főszereplő sem volt szimpatikus. Noah egy rendkívül ellenszenves karakter volt az elején. Előítéletes volt és bunkó, viszont ezzel szemben bármit megtett volna a városért és a lányáért. Szerinte Cat pusztán egy népszerű tévészenzáció, akinek csak a külseje számít, és mások nyomorából akar nyerészkedni. Azonban ebben hatalmasat tévedett. Cat ugyan imádta ezt az életet élni, szeret utazgatni, szerepelni, és másoknak segíteni, viszont sokkal több rejlik az álarca mögött. Én hamar megláttam benne a jószándékot, de Noah ítélkezése nagyon zavart.

A szereplők között szépen lassan kibontakozott egy románc, amely a regény utolsó harmadáig azt éreztette velem, hogy nem lesz jövője ennek a kapcsolatnak. Sokszor kifejezetten irracionálisak voltak a cselekedeteik, és egyáltalán nem tudtam velük azonosulni. Viszont tény, hogy Cat és Noah szóváltásai igazán szórakoztatóak voltak, nem egy alkalommal hangosan felnevettem.

Lehet, hogy beléd zúgok, te pedig kisétálsz az életemből, és új munkát, új pasit, új kalandokat keresel. Nekem pedig csak az emlékeim maradnak.

Nem minden az, aminek látszik

Catet nem csak Noah, hanem én is félreismertem. A történet előrehaladtával egyre jobban megismerhettem és rájöttem, hogy egyáltalán nem könnyű hírességnek lenni. Noah lányával, Sarával hamar egy húron pendültek, és Cat rengeteg hasznos tanáccsal látta el nem csak a szakmával, de a kemény munkával és az élet nehézségeivel kapcsolatban is. Cat azért lehet példakép az olvasók számára, mert megmutatja, hogy nem kell mindent stresszesen kezelni, mert anélkül is megtehetünk minden tőlünk telhetőt, és ahelyett, hogy állandóan idegeskedünk, inkább élvezzünk ki minden pillanatot.

De a kemény munkának nem is az a lényege, hogy az emberek észrevegyék, milyen keményen dolgozol. Hanem az, hogy mindent beleadj, és utána képes legyél megbánás nélkül továbblépni.

Néha a legváratlanabb helyzetekben találhat ránk a szerelem

Cat és Noah kapcsolata eleinte csak a testi vágyakról szólt, de mindketten elkezdtek érzelmeket táplálni egymás iránt, ami a végére egy elsöprő románchoz vezetett. A kisváros újjáépítése olyan közös pontot jelentett nekik, amely valójában összekovácsolta őket. Habár a könyv végén kaptam meg a várva várt szerelmi vallomást és a kellő happy endet, de így is élvezhető volt nyomon követni a szerelmük alakulását.

„Komolyan mondom, Cat. Te hozol színt a szürke hétköznapokba. Nem is tudom, hogyan írhatnám le másképp. Rád nézek és látom benned a szenvedélyt, az örömöt, a szórakozást és az izgalmat.”

Összességében nem volt rossz könyv, de én többet vártam. Habár gyorsan haladtam az olvasásával, mert vitt magával a történet, mégsem tudott maradandó élményt okozni. Viszont bátran ajánlom annak, aki szereti a kisvárosi történeteket, illetve a karácsonyi hangulatú könyveket, mert a Karácsonyra állni fog mindent megadhat, amire vágytok!

Ha további olvasnivalót keresel, katt ide a további ajánlókért!

Elizabeth Lim – Hat bíborszín darumadár

Hozzászólások