Könyvek

Lett költőnő verseskötete jelent meg a Prae Kiadónál!

Jelena Glazova lett költő verseskötete érkezett 2022. február 1-én a Prae Kiadónál! Glazova hang- és vizuális művész, aki jelenleg Rigában él. A kortárs művészet interdiszciplináris és médiumközi területei érdeklik, amiknek köszönhetően műveiben szövegeket, képeket és experimentális hangokat kombinál.

Sóvárgás című kötet eredetileg 2019-ben jelent meg Lettországban. A magyar nyelven Sóvárgás című kötetét Kis Orsolya fordította, míg a borítót Szalay Miklós tervezte.

Jelena Glazova – Sóvárgás

Jelena Glazova kötete nem mindennapi kérdéseket vet fel: például mit kezdjünk egy, a túl korán elfogyasztott Dosztojevszkij-művek miatt belénk ültetett ortodox megbocsátás-chippel, vagy azzal, ha művészként halálunk után Monet tavában találjuk magunkat, egy alkotók számára fenntartott külön pokolban? Möbius- szalagon futó emberi történelem és a művészet helye benne — mindez a kötet sajátos cybervilágába, a klónok és gynoidok birodalmába ágyazva.

Fordította Kis Orsolya

Jelena Glazova (1979) lett költő, hang- és vizuális művész, Rigában él. A kortárs művészet interdiszciplináris és médiumközi területei érdeklik, műveiben szövegeket, képeket és experimentális hangokat kombinál. Sóvárgás című verseskötete eredetileg 2019-ben jelent meg Lettországban.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?