Filmek

Legkirályabb filmek és sorozat

A cím kissé megtévesztő lehet azok számára, akik valami ütős válogatásról lesz szó, ám olyan repertoárt hoztunk nektek, amelyben a királyok, királynék és hercegek sorakoznak fel. Ugyan nem mind valós eseményeken alapul, de akad köztük olyan is, amely például Diana életét mutatja be. 

 

Diana

2013-ban készült mozi a szívek hercegnőjének zűrös válása utáni időszakát tárja elénk. Az egész világ rajong a brit királyi család ikonjáért, Diana pedig maga az elegancia és kedvesség. Igyekszik minden területen helyt állni, jótékonyság, hercegnői teendők, család és szerelem. Az igaz szerelem amire mindig is vágyott. Diana utolsó két évét mutatja be a majdnem két órás film, ahol mindent megtett azért, hogy a sajtót távol tartsa, elbújjon és teret engedjen egy pakisztáni orvosnak. Kapcsolatuk a nő származása és népszerűsége miatt nagyon nehéz volt, ezért Diana igyekezett félrevezetni a paparazzikat. A walesi hercegné Dr. Khan oldalán megtalálja a boldogságot, de egy este végzetes tragédia történik.

A szereposztás remek, Naomi Watts káprázatosan alakítja a hercegnét, Dr. Hasnat Khan karakterét, Naveen Andrews formálja meg.

The Royals 

Az amerikai gyártású sorozat, 2015-ben indult hódító útjára és olyan neveket sorakoztattak fel, mint Elizabeth Hurley, Helena hercegné, a Narnia krónikáiban is szereplő William Moseley, Liam hercegként.
Egy fiktív világban, Simon, anglia királya igyekszik mindent megtenni családjáért, de felesége Helena leginkább a fényűzést élvezi az egészből. Liam és Eleanor szintén a fiatalok életét éli, miközben idősebb testvérük életét veszti. Liam lenne az új örökös, miközben húgát a drogok, a bulizás, a királyi család etikettjének megszegése élteti. Számos kapcsolat alakul és botrányok bonyolítják a helyzetet, miközben Simon igyekszik megmenteni a monarchiát. Azonban nem várt haláleset is megkérdőjelezi mindazt, amiért a király harcolt. Ármány és hazugság jellemzi az évadokat, miközben láthatjuk az angol elit káprázatos életét.

Négy évadot megélt sorozat, 2018-ban ért véget.

Meghan és Harry: A Royal Romance

Napjaink legnagyobb népszerűségének örvendő pár, Meghan és Harry brit herceg szerelmének története. Az alkotók sem voltak restek, hamar rendeztek is egy másfél és egy két és fél órás filmet.

Meghan, amerikai színésznő és Harry herceg néhány évvel ezelőtt ismerkedett meg egymással, a lánykérésre pedig elég hamar sor került. Meghan ezzel együtt bekerült egy olyan családba, ahol fontos az etikett, a megjelenés, a tradíció.
A film bemutatja a hercegi pár találkozását, a kezdetektől és azt, hogyan alakult az életük, miután Harry bemutatta Meghan Markle-t a családjának, de legfőképpen a királynőnek. Kapcsolatukat akadályozta, hogy a nő amerikai színésznő, ráadásul elvált. A pár mindent megtett, hogy együtt maradhassanak.

A történetből készült még egy közel három órás film is, Becoming Royal címmel, melyben a főszereplőket már más színészek alakították.

Én és a hercegem

Egy egyetemista lány és a dán herceg szerelmét mutatja be, majd további három rész készült a történetükből.
Paige átlagos amerikai egyetemista, melynek büféjében dolgozik egy roppant unszimpatikus fiúval, aki végül segít neki a Shakespeare-szemináriumra felkészülni. Paige és Eddie egyre jobban megkedvelik egymást, ám arra egyikük sem számít, hogy fotósok jelennek meg az egyetemnél. Paige megtudja, hogy szerelme nem csupán egy átlagos fiú, hanem a dán főherceg. Paige szakítani akar, ám végül barátai unszolására Eddie után megy Dániába. Megismerkedik az ottani szokásokkal, miközben próbál beilleszkedni a korántsem egyszerű királyi családba.

A történet még három résszel bővítették, A királyi esküvő, Királyi mézeshetek és az Elefántkaland. Ezekben Paige és Eddie mindig valami furcsa és veszélyes helyzetbe kerülnek. A szereplők is lecserélődtek időközben. Az első részben Paige-t, Julia Stiles alakította, a második filmtől Kam Heskin vette át, Edvard ( herceget az első kettő után váltotta Chris Geere-re.

William és Kate – Egy álom valóra vált

Ha már Harry és Meghan történetéből film készült, természetesen közel tíz évvel ezelőtt testvére, Vilmos és Katalin hercegnő szerelméről is.

Kate Middleton polgári családból származik és a skóciai St Andrews-i Egyetemen találkozik az angol herceggel, Vilmossal. Történetük mesébe illő, hiszen szerelmük az egyetemen kezdődött, amiből végül házasság lett. A filmben nyomon követhetjük kettejük kapcsolatát, szakítását, majd a nagy egymásra találásukat, miközben Kate megismerkedik a brit uralkodóház hagyományaival.  A romantikus filmdrámát 2011-ben mutatták be. (kik a szereplők?)

Neveletlen hercegnő

Nem maradhat ki a sorból a 2000-es évek klasszikusa, amit szerintem minden lány többször megnézett. A ma már sikeres Anne Hathaway főszereplésében készült filmeket 2001-ben és 2004-ben mutatták be. A Neveletlen hercegnő első részében megismerhetjük Mia Thermopolis átlagosnak mondható életét, egészen addig, amíg fel nem bukkan rég nem látott nagymamája, aki elmondja, hogy Genovia trónörököse. Mia nagy nehézséggel néz szembe, hiszen nagy felelősség van rajta, miközben próbálja az átlagos tinédzserek életét élni. Barátai állnak leginkább mellette, mialatt az iskolában is megnő az érdeklődés iránta és próbálja megtanulni az illemszabályokat.

A második rész Eljegyzés a kastélyban címet kapta. Mia már Genoviában él és minden idejét a palotában tölti, igyekszik felkészülni az uralkodásra. Nagymamája támogatja őt, ám a parlamentnek nem nagyon tetszik, hogy hajadon lép a trónra és házasságra kényszerítik. Mia kész belemenni akár egy érdekházasságba is, ám a trónra más is igényt tart.

A filmben olyan színészeket láthatunk, mint például Julie Andrews Clarissa királynőként, aki a Muzsika hangja című musicalből lehet ismerős ,vagy a Szerelem a kolera idején és a Micsoda nőben is szereplő Hector Elizondo. Feltűnik még Mandy Moore, Lana szerepében vagy Chris Pine.

Reméljük tetszett a kis összeállításunk. Nektek melyek a kedvenceitek? 

Hozzászólások