Könyvek

Legjobban várt könyvadaptációk 2018-ban

2018-ban könyvrajongóként biztos, hogy nem fogunk unatkozni a mozivásznak előtt, ugyanis rengeteg népszerű regény filmváltozata jelenik meg idén. Szerencsére mindenféle műfajból válogattak az alkotók a romantikus ifjúsági irodalomtól kezdve, a sci-fi thrillerig. De nézzük csak, melyek azok a filmek, amelyek odaszegeznek majd minket a moziszékekbe!

1, Halálkúra (Az Útvesztő 3.)

A film alapjául szolgáló regényt írta: James Dashner
Amerikai premier: 2018. január 26.
Magyar premier: 2018. január 25.

A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket.  Valami azonban továbbra sincs rendben. Vajon kiderül a titok? Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?

2, Love, Simon

A film alapjául szolgáló regényt írta: Becky Albertalli
Amerikai premier: 2018. március 16.
Magyar premier: 2018. március 15.

Sokak ​szerint a tragédia ott kezdődik, amikor nem jelentkezel ki rendesen a leveleződből, és a féltve őrzött titkaid rossz kezekbe kerülnek. A tizenhat éves Simon Spierrel pontosan ez történt. Martin Addison pedig nem rest megzsarolni a fiút, hogy legyen a randiszervező csicskája, ellenkező esetben közszemlére bocsájtja a mailt a sulis Tumblren, ami köztudottan a Creekwood gimi pletykaközpontja. És akkor apu, anyu, a barátok, a tanárok és legfőképpen Blue is megtudja, hogy Simon MELEG.

Ha mindez nem lenne még elég Simonnak azt is ki kell deríteni ki az a titokzatos bluegreen 118, akivel már több hete levelezik. Fel kell vállalnia önmagát, még ha ez azzal is jár, hogy a suliban szekálják, otthonról pedig kitagadják, hiszen ott van ez a srác, aki ismeri minden titkát és csak rá vár…

Becky Albertalli első regényének hősébe immár 13 országban szerelmesek a lányok, és hát mit tagadjuk, a fiúk is.

3, Éjjeli napfény

A film alapjául szolgáló regényt írta: Trish Cook
Amerikai premier: 2018. március 23.
Magyar premier: 2018. április 19.

A 17 éves Katie furcsa betegségben szenved: súlyos napérzékenysége van, vagyis csak sötétben teheti ki a lábát az otthonából. Így ismeri meg a jóképű ex-sportoló Charlie-t, akibe hamar beleszeret. Katie mindent megtesz, hogy eltitkolja előle a betegségét, ám ahogy telik az idő, ez egyre nehezebbé válik…

Érkezik ám a történethez egy regény is, az amerikai megjelenése jövőre esedékes.

4, Ready Player One

A film alapjául szolgáló regényt írta: Ernest Cline
Amerikai premier: 2018. március 30.
Magyar premier: 2018. március 29.

2044-ben járunk, ám ez a jövő közel sem olyan ígéretes mint amilyennek korábban tűnt. Az emberek nagy része, köztük a gimnazista Wade Watts is csak azt a kiutat látja a helyzetéből, ha bejelentkezik az OASIS nevű virtuális valóságba, ahol az avatarján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat és szórakozhat. Ám nemcsak az egyetlen aki szívesen uralná ezt a világot. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ördögi feladványt hagy maga után, melynek megfejtője őrületes vagyonra és hatalomra tehet szert. Meg is indul  a hajsza, ám Wadenek rövidesen rá kell jönnie, hogy egyesek talán még a gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy megszerezzék a főnyereményt.

5, Nap nap után

A film alapjául szolgáló regényt írta: David Levithan
Amerikai premier: 2018. február 23.
Magyar premier: 2018. március 22.

„A” sohasem tudja előre, hogy másnap hol fog ébredni, és kinek a személyiségét fogja felvenni. Már rég beletörődött ebbe, sőt kialakította saját életstratégiáját is: Ne kötődj senkihez! Maradj észrevétlen! Ne avatkozz bele semmibe!

Minden megy is a maga útján rendesen, mígnem egy reggel „A” Justin testében ébred, és találkozik a fiú barátnőjével, Rhiannonnal. Attól a pillanattól fogva „A” jól bevált szabályai értelmüket vesztik, mert főhősünk nap nap után a lánnyal akar lenni.

6, Szólíts a neveden

A film alapjául szolgáló regényt írta:  André Aciman
Amerikai premier: 2017. november 24.
Magyar premier: 2018. február 08.

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio, a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában és kertben tölti a vakációt, ugyanazok a régi barátok veszik körül, akikkel együtt élnek meg mindent: buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, szerelembe esnek.
Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar.
Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

 

Hozzászólások