Könyvek

Laura Thalassa – Dark Harmony – A Lélektolvaj

Még novemberben olvashattátok az ajánlómat Laura Thalassa Az Alkusz sorozatának kiegészítő kötetéről, amelyben megismerhetjük az Éjszaka Királyának kalandos múltját. Most pedig a főszereplő páros, Callie és Des történetének végéhez értünk, ugyanis a Dark Harmony – A Lélektolvaj című könyvvel lezárult a sorozat. A New Adult dark fantasy regény Kéri Andrea fordításában, az Anassa Könyvek gondozásában jelent meg 2023 novemberében.

A szirén Callypso Lillis számára az újonnan szerzett tündérmágiája egyszerre átok és szerencse. Halhatatlanságának köszönhetően végre teljesen összekapcsolódhatott a társával, Desmond Flynn-nel. Az Éjszaka Királyához fűződő köteléke azonban rendkívül sebezhetővé teszi a Lélektolvajjal szemben. A titokzatos és gonosz férfi el akarja pusztítani a tündérek lakta Másvilágot, de a legfőbb célpontja Callie.

A Lélektolvaj mellett komoly fenyegetést jelent az Alkusz apja, Galleghar Nyx is, aki visszatért a halálból, és bosszút akar állni a fián. Callie-nek és Desnek ki kell találnia, hogyan számoljanak le két ilyen veszélyes ellenséggel, az idejük pedig egyre gyorsabban fogy. A gonosz erők azon dolgoznak, hogy örökre elszakítsák egymástól a szirént és a tündérkirályt. Talán nem is a halál a legrosszabb, amitől félniük kell…

Callie a halhatatlansággal és a királynői szereppel ismerkedik.

A Lélektolvaj című kötetben Callie próbál megbékélni a halhatatlanság gondolatával. Örül neki, hogy néhány évtized helyett évszázadokat tölthet Desszel, viszont haragszik rá, mert a beleegyezése nélkül itatott vele orgonabort. Az Alkusznak persze nem igazán volt választása, hiszen a társa éppen haldoklott, és gyorsan kellett cselekednie. Callie tündérré vált, ezért az Éjszaka Királynője címmel járó új felelősségek is megnehezítik a helyzetét. Eközben folytatódik az ellenségeik utáni nyomozás, amely meglepő fejleményekhez vezet.

A Lélektolvaj rejtélye összetettebb, mint gondolnánk.

Az Alkusz sorozat főgonoszának tekinthetjük a rejtélyes Lélektolvajt, de természetesen Des feltámadt apja is komoly fenyegetést jelent. Ráadásul a két bosszúvágyó és kegyetlen tündér mágikus szövetséget kötött egymással, így még nehezebb feladat felvenni ellenük a harcot. Míg Galleghart leginkább csak az Éjszaka Királya cím visszaszerzése és a fia elpusztítása érdekli, addig a Lélektolvaj már több ezer katonát rabszolgasorsba taszított, és a teljes Másvilág felett át akarja venni az irányítást. Callie és Des mindent megtesznek, hogy leszámoljanak mindkét fenyegetéssel, de az ismeretlen ellenség könnyedén megtéveszti őket is.

Temper is beleveti magát a Másvilág konfliktusaiba.

A korábbi részekben hiányoltam Tempert, mert nem igazán kapott komolyabb szerepet a történetben. Általában a nyomozás és a tündérek játszmái elszakították Callie-t a legjobb barátnőjétől, most viszont a varázslónő is belevetette magát a Másvilág konfliktusaiba. A Lélektolvaj második felében Temper az újdonsült királynő mellett állt, amikor a legnagyobb szüksége volt a támogatásra. Nagyon örülök, hogy láthattam a szirént és a varázslónőt együtt harcolni, igazán szórakoztató volt, ahogy megleckéztették az egyik gonosztevőt.

A Lélektolvajjal való küzdelem során kibontakozik Callie szirénereje.

Már az első kötetben kiderült, hogy Callie nem tudott megbarátkozni a szirén mivoltával. A múltbéli traumái beárnyékolták az életét és megakadályozták abban, hogy felfedezze a varázserejében rejlő lehetőségeket. A halhatatlanság révén új képességekre is szert tett, így még nagyobb fenyegetést jelent a Lélektolvaj és Galleghar számára, mint korábban. A következő idézet alátámasztja, hogy a tündérmágiával rendelkező szirén az Éjszaka Királya méltó és félelmetes társa.

– Megtetted, kerub – szól Des a kővé dermedt tündéreket méregetve. – Te lettél valaki más rémálma.

Az Alkusz valószínűleg sosem hagy fel a titkolózással.

Amikor már azt hinnénk, hogy a drága Desmond Flynn végre őszinte lesz legalább Callie-vel, akkor az írónő egy váratlan fordulattal lerombolja az elképzelésünket. Az Éjszaka Királya mindig titkolózni és alkudozni fog, főleg, ha a szeretett társa biztonsága forog kockán. Des minden eddiginél merészebb alkut köt, amely akár az életébe is kerülhet. Az alkudozás és a titkok ellenére megszilárdul a bizalom a főszereplőink között, akik bármit megtennének egymásért.

A sorozat zárókötete kapta a leggyönyörűbb magyar borítót!

Az Anassa Könyvek teljesen új stílusú külsővel ruházta fel Laura Thalassa könyvsorozatát. Mindegyik részhez varázslatos és figyelemfelkeltő borító készült, de nekem a záróköteten szereplő illusztráció a kedvencem. A borítón szokás szerint Callie és Des kezét láthatjuk, ezúttal szárnyakkal, pikkelyekkel, árnyékokkal, növényekkel és egy kis vérrel kiegészítve.

A Lélektolvaj meglepő fordulatokkal teli lezárása Callie és Des szórakoztató és szenvedélyes történetének.

Laura Thalassa Az Alkusz sorozatának olvasásakor a főszereplő páros különleges kapcsolata, a tündérek varázslatos és kegyetlen világa, illetve a Lélektolvaj utáni nyomozás mindvégig fenntartja az érdeklődésünket. Callie egy megtört szirénből az Éjszaka Királynőjévé vált, Des pedig kitartóan támogatta abban, hogy elfogadja önmagát és felfedezze a képességeit. Ha szerettétek ezt a történetet, akkor érdemes figyelni a kiadó híreit, mert 2024-ben várhatóan magyarul is megjelenik az írónő Bewitched című fantasy sorozatának nyitókötete!

A recenziós példányért köszönet az Anassa Könyveknek!

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

R. F. Kuang – Sárga

Hozzászólások