Utazás

Kultúrkörút: Tenerife – A sokszínűség szigete

Ki ne akarna messzire elutazni, hogy egy kicsit kikapcsolódjon a hétköznapi rohanásból. A Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport bár még Európa része, Marokkóval egy vonalban, Afrika partjai mellett található. Tenerife egy igen sokszínű és látnivalókban gazdag terület, amelynek lakossága eléri a 900 ezer főt. De vajon miben rejlik a sokszínűsége? Lássuk, hogy mit érdemes tudni a Kanári-szigetről!

Mit tud Tenerife, amit más nem?

Ez az apró, alig 2000 km2-es területű sziget a második legnagyobb a Kanári térségben. Itt szinte sosem dúltak harcok, nem volt világháború se, néhány egyet nem értésen kívül tulajdonképpen soha semmi nem zavarta meg a nyugalmat. A szigetek lakosságának 43%-a itt él, így mondhatni, hogy majdnem a népesség fele tartozik Teneriféhez. Nem véletlen van itt ennyi látnivaló, hiszen a turisták nagy része is ide érkezik meg.

Nevezetességek és érdekességek

Két hegység osztja meg ezt a spanyol területet. Az egyik északon található az Anaga-hegység, míg a másik nyugaton tör fel a magasba, ez a Teno-hegység. A közepén pedig egy több mint 3700 méter magas vulkán, a Teide található, ami utoljára 1909-ben tört ki. Érdekesség, hogy ez Spanyolország legmagasabb pontja, illetve a világon a Teide a harmadik legnagyobb vulkán. Nem véletlenül alakult meg a Teide Nemzeti Park sem, amely végül világörökségi helyszínné vált. A látványossághoz bárki ellátogathat, aki Tenerifén nyaral, hiszen autóval pillanatok alatt elérhető.

Ugyanúgy San Cristóbal de La Laguna, amely a sziget második legnépesebb és legnagyobb városa. Szintén az UNESCO listáján szerepel, így ide szintén bőven érkeznek turisták, akik megcsodálnák a fő nevezetességeket a belvárosban. Érdemes azonban ellátogatni a Macizo de Anaga hegylánchoz is, amely tulajdonképpen egy bioszféra-rezervátumnként van nyilván tartva. Itt él a kontinens legtöbb bennszülött faja.

Tenerife turizmusa

Az utazás Tenerifére kizárólag repülővel oldható meg, azonban pár óra alatt elérhető célpontnak számít. Itt talán az 1950-es éveket követően lendült fel igazán a turizmus, hiszen az emberek rájöttek, hogy itt szinte örök tavasz van. Évente nagyjából 5 millióan érkeznek ide, nemcsak nyáron, hanem a “hidegebb” évszakokban is. A távolról érkezőket garantáltan lenyűgözi a nyugodtság, a kettősség, illetve a mesebeli környezet. Egyes strandokra ráadásul Nyugat-Afrikából hoztak ide homokot, ami rendszeresen pótlásra kerül, ugyanis a hullámok elhordják.

A turisták nagy része látogat el Puerto de la Cruzba, ahol a gyógyfürdőt bárki kipróbálhatja. Nincs ez másként a Siam Parkkal sem, amely egy hatalmas kalandpark. Ezt nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek egyaránt élvezhetik, hiszen számos csúszda és élmény vár az ide érkezőkre.

Összegezve

Tenerife tehát számos dolgot tartogat számunkra. Itt senkinek sem kell unatkoznia, hiszen lehetőség van a strandon való napozásra, a természetben való sétára, de még egy városi kirándulásra is egyaránt.

Hozzászólások