Zene

Újra a Billboard 200-as listáján a Linkin Park!

Chester Bennington július 20.-ai halála óta a Linkin Park egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A dalok streamjei meghaladták a 10 milliót, ami azért érdekes, mert korábban csak 1,5 millió volt ez a szám, valamint a Billboard 200-as listájára négy album is felkerült az együttestől. 

Chester Bennington július 20-án vetett véget életének, az énekest pedig nemcsak a családtagok, de rajongók ezrei is gyászolják. Az emberek sorra kezdték el hallgatni, a szívükhöz közel álló Linkin Park dalokat, lemezeket. Ennek következménye, hogy az Egyesült Államokban a legújabb, július 25-én megjelenő Billboard 200 albumeladási listára ismét felkerült a banda négy korábbi lemeze. A 2000-ben megjelent debütálóalbum, a Hybrid Theory a 27; a 2003-as Meteora 42; a 2007-ben kiadott Minutes To Midnight 115. helyen szerepel, míg a csapat aktuális nagylemeze, a megjelenése hetén a csúcson nyitó One More Light, a 17. helyre került.

A Talking To Myself klippjük, ami Chester halálának napján jelent meg, ma már közel 30 milliós nézettséget hozott. A videóban feltűnik a magyarországi koncerten készült felvétel is. Kétségtelenül megnőtt a csatorna nézettsége, az In The End nézettsége is több, mint 20 millióval nőtt. Az énekes tragikus halálát megelőzően a klip 330 millió körül mozgott, azt követően pedig ma már 356 milliónál tart.

Számításaink szerint népszerűségük még ennél is tovább emelkedik, hiszen a következő publikált charton egy teljes hetet néznek majd, és csütörtökön lesz egy hete, hogy az énekes elhunyt.

A banda felvett egy Carpool Karaoke adást, melynek megjelenéséről egyelőre nem adott ki hírt az Apple Music. Az eredeti időzítés szerint a műsorratűzés ideje október.

Az együttes tagjai tegnap egy gyönyörű, szívhez szóló üzenettel búcsúztak barátjuktól:

Drága Chester,

Megszakad a szívünk. A gyász és tagadás hullámai még most is átsöpörnek a családunkon, ahogy próbáljuk feldolgozni a történteket.

Annyi életet érintettél meg, talán többet is, mint gondolnád. Az elmúlt napokban láttuk, hogyan árad a szeretet és a támogatás a világ minden tájáról, nyilvánosan és személyesen is. Talinda és a család ezt nagyra becsüli, és szeretnék, ha a világ tudná, hogy a legjobb férj, fiú és apa voltál; a család sosem lesz már teljes nélküled.

Mikor a közös jövőről beszéltünk, az izgalmad mindenkit megfertőzött. A hiányod olyan űrt hagy, amit nem tölthet be semmi – hiányzik a szobából az a féktelen, vicces ambiciózus, kreatív, kedves, nagylelkű hang. Próbáljuk magunkat emlékeztetni, hogy a démonok, amik elragadtak tőlünk, mindig is veled voltak. Végül is, ahogyan ezekről a démonokról énekeltél, amiatt szeretett beléd annyi ember. Félelmet nem ismerve mutattad meg őket a világnak, ezzel közelebb hozva mindenkit és megtanítva, hogyan kell emberibbnek lenni. Neked volt a legnagyobb szíved, és ezt nyíltan vállaltad is.

A zeneírás és előadás iránti szeretetünk kiolthatatlan. Bár még nem tudjuk, merre visz az utunk, tudjuk, hogy mindannyiunk életét jobbá tetted. Köszönjük neked ezt az ajándékot. Szeretünk, és nagyon hiányzol.

A következő találkozásig,

LP

A Linkin park Chester halálát követően létrehozott egy dedikált aloldalt website-jukon, melyen azon emberek segítségével foglalkoznak, akik szintén az öngyilkosság gondolatával élnek együtt.

Fordítás forrása itt található.

 

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?