BudapestÉletmódGasztroKultúraSport

5 ok, amiért vártuk az őszt

Az ősz nem csupán a nyár végét jelenti, hanem sok pozitív dolog is van benne. Sokaknak a fagyoskodás, a sötétség, a rossz idő jut eszükbe erről az évszakról, de ma öt dolgot hoztunk nektek, amiért érdemes kiélvezni ezt az évszakot.

1.) Levelek

Ősszel lehullanak a levelek, mindent belep a színes, ropogó avar. A kellemes, még nem túl hideg őszi időben szuper sétákat lehet tenni, és ez a színkavalkád a fotósoknak is kedvez. Gyönyörű ilyenkor például a Margit-sziget, mindenképpen érdemes járni egyet ott. Persze a Budapesti parkokon kívül érdemes a főváros vonzáskörzetében kirándulni. Nagykovácsi, Törökbálint, és még sok más közeli település kínál túralehetőségeket. Távolabb is mehetünk, ugyanis nem érdemes kihagyni a Szalajka-völgy meglátogatását Szilvásváradon, ahol megtalálható a Fátyol-vízesés.

2.) Tök

Számtalan sütőtökös recept van, amit érdemes kipróbálni. Piték, mézes tök, különleges latték, és még rengeteg más klassz ötlet, amit feltétlenül meg kell kóstolnod! A híres Pumpkin spice latte receptjét meg lehet találni a neten, és ki lehet próbálni. Így jobban személyre szabhatod, úgy készíted el ahogy neked tetszik. Egyszerűsítheted, felturbózhatod, akár más forró italokat is készíthetsz. Egy jó kis receptért katt ide!

3.) Tea

Ha ősz, akkor teázás! A nyári forró melegben kevésbé esik jól egy nagy bögre tea, mint egy hűvös, őszi délutánon. Betakarózva egy jó könyvvel és egy teával, miközben kint esik az eső. Nincs is ennél jobb program a hűvös időben! A fahéjas teák nagyon jól passzolnak az évszakhoz, de nyugodtan kísérletezz minden ízzel, ami csak tetszik. Látogass meg teaházakat is, mint például a Vörös oroszlán, vagy a Rotana Café.

4.) Divat

A bő pulcsik, hosszú farmerek és laza kardigánok évszaka ez. Divatos sálakkal és klassz bakancsokkal dobhatjuk fel az öltözékünket. Bejönnek a sapkák, beanie-k, elegáns garbók és persze az őszi színek. Púderrózsaszín, burgundy, mustársárga, narancssrága és más mély színek. Érdemes sötét rúzsokkal is kísérletezni, készíts őszi sminkeket!

5.) Sport

Sokkal könnyebben megy az edzés, ha a kellemes hőmérsékletű edzőteremben vagy szobában végezzük. Futni is sokkal kellemesebb most, mint a nagy kánikulák vagy fagyok idején. Használd fel a hideg időt arra, hogy formába hozd magad. Az iskolai stresszoldásban szintén sokat segít a mozgás. Ilyenkor se felejts el sokat inni!

A képek a pixabay-ről származnak.

Hozzászólások