Média

Külföldön élő magyar youtuberek, akiket érdemes követni

A mai világban ki ne szeretne youtuber lenni? Egyre többen adják fejüket a platformnak és használják azt a saját céljaikra, életük vagy épp más-más kultúrák bemutatására. Most az utóbbi témához kapcsolódunk és elhoztam nektek három youtubert, akik Magyarországról származnak, de külföldön élnek vagy épp fordítva.

Li, Taiwanból

A magyarországi lány a párja – azaz most már a férje – miatt költözött Taiwanba öt éve, 2014-ben. Már akkor elkezdett vlogolni, de csak két éve vannak folyamatosan videói. Rengeteg mindent megmutat és elmesél nekünk az országról, a szokásokról, és annak furcsaságairól. Többek között volt szó a földrengésekről vagy az éjszakai piacokba is betekintést nyerhetünk, esetleg ha valaki a tabukra és a babonákra kíváncsi, akkor azokról is beszél nekünk Li. A fiatal lány városokat is bemutat, ételeket, arcápolást, tehát tényleg a lehető legtöbbet elárulja nekünk a helyről, ahol él. Szerintem érdemes nála körbenézni, ha érdekel a taiwani kultúra és mindenképpen iratkozzatok fel, ha elnyeri tetszéseteket a csatornája, mert megérdemli!

Zsíros, Japánból

Zsíros Deszka igazán furcsa név, ugye? Ennek is meg van a maga története, röviden tömören: szeretett volna egy magyar nevet adni csatornájának. Egyszerű, ugye? Nála nehéz kategóriákba foglalni, hogy miről vlogol, mert tulajdonképpen mindenről. Mesélt nekünk az életéről, hogy mit dolgozik kint Japánban, vagy arról is hallhattunk, hogy miként került oda. Különböző praktikákat mesél főleg a termesztésekkel kapcsolatban, babonákról is készített már videót, de vannak olyan vlogjai, amik mélyenszántók, például nemrég a globális felmelegedésről beszélt. Bemutatja a Japán gazdag negyedet, macska kávézót, különböző ételeket/italokat is megkóstol és véleményezi azokat. Azonban van egy különc stílusa Zsírosnak, de így szeretik őt a nézői. Mivel mezőgazdasággal foglalkoznak, a felesége örökölt egy földet, így rengeteg ezzel kapcsolatos videót is feltölt a platformjára. Például, bambuszokról vagy akár a paradicsomokról, de tényleg temérdek tartalom van a youtube csatornáján. Érdemes őt is követni!

Luca, a kínai származású lány, Magyarországon.

Akit még ajánlani tudnék ebben a kategóriában, Luca lenne, Lu Zhao kínai származású lány, aki Magyarországon lakik. Nagyon sokat utazik, több témában vlogol, megosztja gondolatait, kínáról természetesen rendszeresen hoz valami érdekességet, például a szokásaikat a Kínai Új Évről vagy akár a kultúrájukról is hogy minél több mindent megtudhassunk. A csatornáján ezen kívül rengeteg országot megismerhetünk, hiszen járt már Dublinban, a Kanári-szigeteken, Salzburgban vagy akár Párizsban. Emellett természetesen vannak sminkes, outfites, napi vlogjai, amiben megismerhetjük a személyiségét.

Apropó, most már Rubint Rella is kint él Dél-Koreában, akitől pár érdekességet már kaphattunk a helyről és szokásaikról, de ugye ő is, mint unokatestvére Réka a testformálásról, a helyes táplálkozásról és ehhez kapcsolható dolgokról beszél videóiban. Azonban bízom benne, hogy Koreáról is többet fogunk általa megtudni.

Ti ismertek olyan youtubert, akik magyarul beszélnek, de külföldön élnek? Ne tartsátok magatokba, mutassátok meg nekünk őket!

Hozzászólások