Filmek

Kristen Stewart alakítja Lady Dianát a Spencer című filmben

A The Crown épp most mutatta be Diana hercegné és Károly herceg viharos kapcsolatát, nemrégiben pedig napvilágot látott, hogy készülőben van egy film a hercegnő életéről. A főszerepre pedig nem mást kértek fel, mint a Twiligt-Saga Belláját alakító Kristen Stewartot. 

Pablo Larraín rendezésében kerülhet megfilmesítésre a tragikus sorsú wales-i hercegné élete, a Spencer című filmben. Az alkotó Larraín korábban már sikeresen vitt vászonra olyan drámát, amely aztán Oscar-díj jelölést hozott. Ez volt a Jackie, amely az amerikai elnök John F. Kennedy feleségének traumáját és veszteségét mutatja be, férje meggyilkolása után. Joggal gondolhatjuk azt, hogy Pablo Larraín most ismét egy sikeres filmet fog készíteni Steven Knight (Karácsonyi ének, Az ételművész) forgatókönyvíróval közösen.

Knight szerint az általa készült dráma három napot fog magába ölelni. Azt a hétvégét választották, amikor karácsonykor összegyűlt a család a királynő Sandringham-birtokán. Itt tudatosult Dianaban, hogy házassága Károly herceggel nem működik és annak véget szeretne vetni. Az alkotók ezzel kapcsolatban úgy fogalmaztak,  hogy sokan úgy nőnek fel, hogy a herceg megtalálja a hercegnőt, aki egy szép napon királynővé válik és boldogan élnek. De ez mese. Van aki úgy dönt, nem akar királynő lenni, és inkább elmegy, hogy önmaga lehessen. Erre épülne a film.

Nem lesz szó Diana 1997-es tragikus haláláról, hanem Károllyal való kapcsolatának megszakítására, valamint a két gyermeke, Vilmos és Harry herceg iránti heves szeretetére összpontosít. Az igazgató elmondása szerint mindig érdekelte a királyi család szerepe, illetve Diana hercegné, aki nők millióira volt hatással a mai napig.

Nemrégiben az is kiderült, hogy az Alkonyat-filmekkel befutott harminc éves Kristen Stewart-ot választották Diana szerepére. A színésznő érdeklődve figyeli A korona új évadát, melyben Dianaról és Károly hercegről esik a legtöbb szó. Szeretne minél többet megtudni a nőről és az ő történetéről.

A forgatásokat 2021-ben kezdik el.

Hozzászólások