Könyvek

Kristan Higgins – Álmaidban

Végre magyarul is megjelent az eredetileg 2014-es Álmaidban című Kristan Higgins regény, amely a Kék-Gém Pincészet-sorozat negyedik része. A történet ezúttal a manningsporti szépfiú, a pincészet egyik örököse, Jack Holland és a helyi rendőrnő, Emmaline Neal kapcsolatát mutatja be nekünk. A történet, ahogyan az előzmények is, egy kellemes click it regény.

Ne ijesszen meg, ha nem olvastad az előzményeket, ez a kötet tökéletesen olvasható és érthető azok nélkül is!

Az Álmaidban főszereplője ezúttal Emmaline, aki ex-vőlegénye esküvőjére készül. Az esemény azért is érinti mélyen, mert a férfi annak idején elég csúnyán szakított vele, Em mégis úgy érzi, be kell bizonyítania mindenkinek, hogy már túl van rajta és boldogan éli az életét. Persze ehhez kell egy pasi is, aki elkíséri az eseményre, hogy ne érezze magát olyan elveszettnek. Talán nem árulok el túl nagy spoilert azzal ha elmondom, a sorozatban már nemegyszer emlegetett, jóképű Jack Holland lesz a kísérője aki alig várja, hogy kiszabaduljon Manningsportból. A kérdés csupán az, mi lesz velük az esküvő után, pláne, hogy visszatért Jack volt felesége…

Jómagam a Várva vártalak című kötet kapcsán ismerkedtem meg Kristan Higgins nevével, Colleen története pedig annyira elvarázsolt hogy úgy éreztem, mindenképpen el kell majd olvasnom a sorozat következő részét is. A Kék Gém tipikusan az a széria, amit olyankor olvas az ember, mikor teljesen el van fáradva és nem szeretne semmi mást, csak egy kicsit kikapcsolódni. Könnyed, humoros, kellően romantikus és élvezhető, bármiféle dráma nélkül. Igazi szirupos női regény, ami a téma kedvelőinek biztosan tetszeni fog! Én az utóbbi időben erre vágyom, semmi többre.

Jack Holland arról híres, hogy jóképű és extra kedves. Ő az a férfi Manningsportban, aki mindig a másik segítségére siet, elkíséri a nőket a kellemetlen társasági eseményekre, kedvesen rád mosolyog és kinyitja neked az ajtót, igazi úriember, aki minden lány álma. Emmaline pedig az a személy, aki igazán férfias jellem, szereti a sportot, nem vágyik arra, hogy megmentsék és egy olyan pasira vágyik, aki mellett önmaga lehet. Ugyanakkor ő nem az a nő, aki szeretné, hogy megmentsék, ellentétben Jack ex-feleségével, aki elhatározza, visszaszerzi a férfit. A volt asszony igazi gyönyörűség, vékony, kecses és tökéletesen elő tudja adni magát. Izgalmas trió!

A kötet számtalan témát felvet, amitől érdekes könyvvé válik.

Ezt fűszerezi meg Emmaline múltja és kaotikus családja, kalóriaszámolós volt vőlegénye, aki egykor egy igazi seggfejjé nőtte ki magát, és Jack hősies tette, miután azóta is rémálmok gyötrik. Itt több negatív karakter is feltűnik, hiszen Jack hiába mentett életeket, nem sikerült tökéletesen végrehajtania, ami miatt ellenségeket szerzett, illetve Em szülei kifejezetten idegesítő személyek voltak. Egyből fel is vetődött bennem, milyen ember az, aki nem fogadja el a lányát olyannak, amilyen? Milyen az, aki megkönnyebbül, hogy tinédzser lányáról nem neki kell gondoskodnia?

Ugyanakkor kifejezetten tetszett az, hogy az Álmaidban kitér a tinédzserkori érzelmekre, a nehéz sorsú gyermekekre és a fiatalok iskolai bántalmazására. Arra, hogy milyen nagyképűek és kiközösítők tudnak lenni, hogy mennyire tudják csúfolni és szavakkal bántalmazni a társukat. Hatalmasat nőtt a szememben az írónő azzal, hogy nemcsak tökéletes karaktereket, hanem testesebb embereket is ábrázolt, illetve olyanokat is, akiknek egyéb bajuk volt, például beszédhibájuk.

Összességében nagyon tetszett ez a rész is, mert arra, hogy kikapcsoljon és elvigyen egy kis romantikus utazásra, tökéletesen megfelelt. Tetszett, hogy egyszerű volt, mézesmázos, és komolyabb dráma nélküli. Persze voltak benne fordulatok és egy pillanatra sem lankadt a figyelmem, de ennek a regénynek inkább a jó atmoszféra és az érzelemdús közeg az erőssége.

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Beth O’Leary – Útitársak

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?