Média

Kpop megjelenések, amikről lemaradhattál #2

Mint említettem az előző bejegyzésemben a héten folytatom a friss kpop megjelenések bemutatását, amikről valószínűleg lemaradhattatok, így ismét újabb művészek szerzeményeit ismerhetitek meg. A szerdai posztban a visszatérő idolokkal és bandákkal foglalkoztam, most viszont azokkal a csapatokkal és szólistákkal érkeztem, akik az évben már kiadtak egy albumot vagy dalt, és most újra itt vannak. Azt még el kell áruljam, hogy az október egy rendkívül erős hónap volt, ami a zenei felhozatalt illeti.

Kezdeném is a YG Entertainment egyik oszlopos csapatával, a WINNER-rel. Ők az a banda, akiknek már 2019-ben volt egy mini albumpremierjük, ami a WE címet kapta, és összesen négy dalt tartalmaz, majd most egy hat számból álló koronggal leptek meg minket, ahol a tagok szóló karrierjüket is elindíthatták. MINO az, aki a WINNER-ben a rapper szerepét tölti be és már saját lemeze van, amellett pedig több közreműködése is, az évben viszont egy másik tagot, Jinwoo-t is az a megtiszteltetés érte, hogy saját dalt készíthetett. Tehát a srácok nagyon jó szezont tudhatnak maguk mögött. Az októberben megjelent CROSS albumon a másik két tag is sikeresen megkapta első önálló számát, Yoon a Wind című zenében remekel, míg társa Hoony a Flamenco énekesévé vált. A CROSS ezen kívül még négy művet tartalmaz, ami közös és ebben a SOSO című zene kapott videóklipet, ami eléggé elüt a WINNER stílusától, igazán meglepő részek szemtanúi lehetünk. Egészen sötét és erős koncepciót és dalt hoztak létre.

A sort a Sunny Hill nevű lány bandával folytatnám, akik 2007-ben debütáltak, de az utóbbi időben eléggé eltűntek, ugyanis a csapat megfogyatkozni látszott. Azonban október végén visszatértek egy retró beütésű táncos videóklippel, ami a NomNomNom címet kapta. Újra láthattuk az eredeti tagokat, Bitna-t és Kota-t, valamint az újak Eunjoo és Gunhee is bemutatkoztak. Mint nemrég említettem az előző csapattársak idő közben elhagyták a Sunny Hill-t, a két lány ezáltal csatlakozhatott a bandához és én úgy gondolom, hogy ebben a formában sokkal nagyobb az összhang. Eunjoo és Gunhee miatt nem is lehet meglepő, hogy a NomNomNom eltér a legutóbbi megjelenésüktől, ami három évvel ezelőtt volt és most egy ütemesebb, kissé jazz hangulatot előidéző számot kaptunk tőlük.

Jessi a következő a sorban, aki szerintem a koreaiak Nicki Minaj-a. Már szeptemberben is volt egy visszatérése, ami elég erős üzenettel rendelkezett, és a Who dat B címet kapta. A rappert rengetegen támadják stílusa miatt, ezért jöhettek létre ezek a dalok, ugyanis a legújabb zenéjében, a Drip-ben is hasonlóan megmutatja nekünk, hogy ő mégis kicsoda és azt is elárulja, hogy a személyiségét sosem fogja feladni. Igazán szexi és őrült videóklippel jelentkezett, amiben közreműködött Jay Park is, aki szintén arról híres, hogy nem mindig fogadják el a koreaiak kinézete és stílusa miatt. A kettejük közti összhang miatt a Drip egy igazán jó rap zene lett.

Október 29-én az A.C.E fiúk kiadták a Savage című dalukat, ami az új Under Cover: The Mad Squad mini albumra került fel. Ez az öttagú fiúcsoport felkészült arra, hogy visszatérjen, ahogy ezt a korong fő számában is észrevehetjük. A videóklipben a banda megmutatja hihetetlen táncosképességeiket és emellett a kitűnő ének – és raptudásukra is felfigyelhetünk. Egy vad koncepciót készítettek hozzá heves koreográfiával ezáltal egy szélsőséges, utcai hangulatban lehet részünk. A dal arról szól, hogy légy önmagad, függetlenül attól, hogy az emberek mit mondanak. A lemezen továbbá öt másik szám található, amelyek bemutatják az A.C.E tagjainak különböző stílusait.

Utolsóként pedig a KARD oszlopos férfi tagja BM kap szerepet, aki már nem csak, mint rapper csillogtatja meg a tehetségét, hanem kiismeri magát a klipforgatás világában is. Legújabb zenéjében, amit csapattársával J.Seph-el készítettek el és a dalszöveget is ők írták meg be is mutatták, hogy milyen ügyesek. Bár egy egészen egyszerű videóklippel jelentkeztek, mégis láthatóvá válik, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak. Továbbá az is kiderült ebből a számból, hogy mindketten remek rapperek és úgy tűnik BM-nek az a terve, hogy a tagok közül mindenki megkapja az önálló kis dalát. A napokban az egyik női tagnak, Somin-nek is írt egy számot, amit együtt hoztak létre, de sajnos csak egy dalszöveggel ellátott videó készült hozzá. Még Jiwoo szólójára várunk, aztán pedig jöhetne még egy visszatérés tőlük, bár valószínűleg arra a következő évig várnunk kell.

Kíváncsiak  vagyunk arra, hogy van-e olyan dal, amibe első hallásra beleszerettetek? Az pedig még inkább érdekel minket, hogy melyik zene maradt ki ebből a két listából, ha van ilyen, akkor kommentben osszátok meg velünk.

Hozzászólások