Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon | június-július

A nyár folyamán sok szabadságolás és nyaralás volt, így a kérdések száma sem volt olyan tetemes, emiatt a júniusi és júliusi kérdéseiteket ezúttal összevonva hoztuk el számotokra. Nézzük is, hogy mik voltak ezek!

A Könyvmolyképző Kiadóhoz ezúttal is sok kérdés érkezett. Ilyen volt például, Richard Paul Evanstől a Michael Vey sorozat 7. része, mely Az utolsó szikra címet viseli. Arra, hogy vajon megérkezik-e még idén a könyv, a kiadó azt a választ adta a napokban, hogy Robin Edina fordításának gyorsaságától függ, ők nagyon szeretnék már megjelentetni a művet.

Legkésőbb jövőre érkezik  Marissa Meyer: Winter című könyve. A kiadó az egész alapsorozatra szerződött, amennyiben ennek a fogyása jó lesz, érkeznek a kiegészítő kötetek is! Jövőre tervezik továbbá Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows című művét.

On Sai is felbukkant a kérdések között. A Vágymágusok sorozat 3. részének kiadására azonban pontos infót még nem kaptunk, a szerző azt írta a moly.hu-ra, hogy jelenleg még dolgozik a kéziraton.

Ellen Hopkins A Szörny című könyve azonban már ősszel megjelenik. Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága kapcsán azt az infót adták, hogy a sorozat 5. részét legkésőbb jövőre szeretnék megjelentetni. Ha nem is most, de majd valamikor egyszer érkezni fog Jennifer L. Armentrout Harbingerje is, most azonban a kiadó arra fókuszál, hogy a már megkezdett sorozatait befejezzék az írónőnek. Már szerződtek a From Blood and Ash első három kötetére, illetve a Titan sorozat 3. részére is, továbbá az Originek 2-n már dolgozik a fordító és várhatóan ősszel meg is jelenik.

Ami az utánnyomásokat, illetve az új borítókat illeti, jó hír, hogy idén nyár végén vagy ősszel érkezik Julie Kagawa két kötete, a The Iron Daughter – Vashercegnő és a The Iron Queen – Vaskirálynő.

Szomorú hír viszont, hogy a sokak által várt Jennifer Worth regénynek, a Hívják a bábátnak nem tervezi a GABO kiadó a folytatását. Hasonlóan Marisha Pessl: Éjszakai mozi című könyve nem lesz kapható e-könyv formában.

Továbbá Julia Quinn folyamatos kérdés, a First Comes Scandal (Rokesby 4. rész) és Lisa Kleypastól a Chasing Cassandra (Ravenel 6. rész) is nyár végén lesz kapható. Matt Haig: The Midnight Library és Brit Bennett: The Vanishing Half című könyvei pedig tervek szerint a Könyvhéten érkeznek majd.

A Twister Media nem tervezi kiadni az Anne Bishop Mások sorozatának folytatását, mivel az első két rész elég rossz eladási adatokat produkált.

Az Agave Könyvekhez is érkezett kérdés, mégpedig Laurell K. Hamilton új könyvéről, amely A Terrible Fall of Angels címet viseli. A kiadó biztosította a rajongókat, hogy jövőre tervezik a kötetet. N. K. Jemisin-el nincsenek ilyen pozitív véleménnyel, tőle idén nem fog megjelenni további mű.

A Galaktika olyan sikeresen indította el a Ház az égszínkék tengernélt, hogy már most érdeklődés van egy újabb T. J. Klune kötetre, mégpedig az Under the Whispering Door-ra. A kiadó egyenlőre csak annyit mondott, figyelni fogják a könyvet. Októberben pedig érkezik Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete!

Júliusban a Művelt Nép Kiadóhoz is érkezett érdeklődés, mégpedig Jodi Ellen Malpas kapcsán. Egy kedves molytag adta meg erre azt a választ, hogy neki azt a választ írták, jövőre érkezik a szerzőtől újabb kötet.

A General Press Kiadó a moly.hu-n azt a választ adta egy érdeklődő tagnak, hogy  A hetedik nővér története című 7. kötet változatlan módon és időben meg fog jelenni, míg a 8. részt a legidősebb fia, Harry fogja befejezni. A kiadó biztosította az olvasókat, hogy az írónő részletes leírásokat és információkat hagyott hátra, továbbá számos fontos részt megírt.

Július elején volt kérdés a Maxim Kiadó felé Jessica Koch Danny-trilógiájának harmadik része, a Közel az óceánhoz, amely azóta már meg is jelent! Jövőre érkezik továbbá a Cseresznyepiros nyár harmadik része. A Dhonielle Clayton: The Everlasting Rose-t azonban nem tervezik kiadni. Hasonló a válasz Emily R. King: A századik királynéra és a Natalie C. Parker: Seafire – Lángoló tengerére.

A Ciceró kiadóhoz is érkezett kérdés, mégpedig a Blackwelli históriák kapcsán. A sorozatot azonban a kiadó egyenlőre nem tervezi folytatni.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?