Könyvek

Kimberley Freeman – Örökzöld-zuhatag

Ma egy újabb történelmi-romantikus könyvet mutatunk be nektek, ezúttal Kimberley Freeman tollából, ami számtalan újdonságot rejt magában, legalábbis számomra. Az Athenaeum kiadó jóvoltából megjelent regényben nem csak a most divatos váltott szemszöget élvezhették az olvasók, hanem az idősíkok közötti váltakozást is.

A történet elején egyből egy erős függővég vár minket. 1926-ban járunk, ahol Flora testvérét holtan találják az Evergreen Spa Hotelben, a lány legnagyobb döbbenetére. Ezután 2014-be kerülünk, ahol Lauren Beck pincérnőként dolgozik a hotel melletti kávézóban. Éles váltás volt, ami nagyon kíváncsivá tett, vajon hogyan fog összefonódni a kezdeti cselekményekkel?

A válasz nem váratott sokáig, ugyanis Lauren hamarosan bejut az Evergreen Spa nyugati szárnyába, ahol elrejtett szerelmesleveleket talál 1026-ból, egy még ki nem fosztott raktárhelyiségben, ami felkelti az ő, illetve az olvasó kíváncsiságát is. Kitől származnak ezek a levelek? Ki lehet az a titokzatos SHB aki készítette őket és kinek íródhattak azok a levelek? Miért lehetett tiltott a viszonyuk? Ilyen és ehhez hasonlatos kérdések merülnek fel mind a lányban, mind pedig bennünk, Lauren pedig nyomozásba kezd.

Ahogy visszatérünk 1926-ba, Flora helyett egy Violett nevű szolgálóval találkozunk, így tuladjonképpen három szemszögből követhetjük nyomon a történéseket. Utóbbi egy elég szeleburdi, kicsapongó személyiség, aki emellett mérhetetlenül aranyos. Fiatalságára való tekintettel hiszékeny és néha bátortalan, de tényleg egy szerethető karakter.

Flora ennek ellentetje. Ő egy átgondolt, kifinomult úrihölgy, aki minden erejét bevetve próbálja megvédeni öccsét, aki az ópium rabjává vált. De nem csak ezzel a problémával kell megküzdenie, ugyanis a végtelenül jóságos és igen tanult hölgyet egy házasságba is próbálják beleerőltetni, aminek nem minden szegletével ért egyet, hiába kedveli vőlegényét.

A korok és a cselekményszálak párhuzamosan haladnak, így lehetővé téve azt, hogy Lauren felfedezéseivel együtt ismerjük meg az eseményeket. Bár a fiatal pincérnő története udvarlójával, Thomassal is nagyon érdekesnek tűnik, mégis vissza-visszahúztam vele együtt Violet és Flora izgalmas sztorijához. De ez így is van rendjén, így azonosulhattam úgy igazán Laurennel, akinek szintén nem volt könnyű élete korábban.

Mielőtt Evergreen fallsba került, hosszú ideig otthon élt családjával, ápolva bátyját, aki súlyos betegség áldozata lett. Nem volt lehetősége randizni, férfiakkal ismerkedni, megtanulni azt, hogyan kell a saját lábán megállnia. Miután elvesztette testvérét, szüleit hátrahagyva a hegyekbe költözött, hogy megismerje a vidéket, ahol testvére utoljára boldog volt. Összességében, nem volt egyszerű élete, amitől akárcsak a fiatal Violet, ő is naívvá vált bizonyos téren. Lauren viszont nem adja fel, SHB szerelmeslevelei mellett a fiatal lány talál magának elfoglaltságot, hiszen ott van Thomas, valamint fejébe veszi, kiderít egy-két dolgot a saját családjával kapcsolatban is.

Már a három vezérszál is azt mutatja nekünk, hogy nem kevés szereplővel lesz dolgunk, az olvasás során. Lauren családja, új ismerősei, Violet édesanyja és az Evergreen Spa-ban dolgozók, és akkor ott van Flora és az ő társasági köre. Rengeteg szereplő, akiket az írónőnek mind sikerült nagyszerűen megalkotnia. Nagyjából arányosan is voltak elosztva. A szereplők felét egyenesen ellenszenvesre, míg a másik felét szerethetőre sikerült létrehozni.

Flora és testvére volt a két kedvenc karakterem. Bár Sam drogfüggő volt, mégis nagyon alaposan kidolgozta őt az írónő és tipikusan olyan lett, hogy az ember vagy megkedveli vagy pedig nem. Viszont a líraisága és a szenvedélyes vágya Violet iránt mégis úgy gondolom, vonzóvá teszi, nem csak az akkori hölgyek szemében, de az olvasók szemében is.

Kimberley Freeman nagyszerűen csavarja az eseményeket, a lapok csak úgy pörögnek és az ember nem tudja letenni a könyvet. Tele van izgalommal, szenvedéllyel és ami még tökéletesebbé teszi ezt a romantikus regényt: titokkal. Titkokkal és olyan eseményekkel, szálakkal, amiket ki akarunk deríteni, össze akarunk rakni és meg akarunk oldani.

Merem ajánlani mindenkinek, aki szereti a történelmi és romantikus regényeket, a könnyed, igazi csajos sztorikat. Freeman könyvével nem lehet mellényúlni, az idei év talán egyik legjobb választása volt, amit az Athenaeum kiadónak így utólag is köszönök.

Budai Lotti – Shirzan ​szerelme (Ágyas és úrnő 1.)

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?