Zene

Kihagyhatatlan visszatérések és meglepetések #zeneihírek

Idén sem volt hiány friss és ropogós megjelenésekből és kihagyhatatlan visszatérésekből, ezért is jöttünk egy újabb #zeneihírek ajánlóval. Összeszedtünk most is a legjobbakat, neked ki a kedvenced?

Kezdjük is először a kpop egyik nagyszerű és tehetséges előadóművészével, producerével, igazgatójával.. azaz PSY zenéjével. Meglepetésként ért szinte mindenkit, hogy a kislemezen a híres-neves BTS kpop banda egyik tagját, SUGA-t kérte fel közreműködésre és ráadásul producerként is tevékenykedett a hatalmas sikernek örvendő That That videóklipnél, dalnál. PSY egyébként több, mint öt év után tért vissza és ismét korszakalkotó lett ez a megjelenés. A fülbemászó zene, a vicces és mozgalmas klip, de mondhatjuk azt is, hogy az egész album tökéletes. A középkorú előadó nem igazán tud mellé lőni.

Azariah és Desh kimaradhatatlan és kihagyhatatlan egy ilyen listáról. A srácok karrierje nagyon ível felfelé és teljesen megérdemlik azt a sikert, amit most átélhetnek. Legújabb albumjuk “A ló túloldalán” címet kapta és minden egyes dala szuper. Különleges és mondanivalóval teli, de vannak bulisabb, tombolósabb zenék is, ami miatt vonzza magához a hallgatókat. A Mi a f*sz számhoz nemrég készült el a videóklip, ami hamar a legfelkapottabb lett.

A banda, ami a visszatérések és a meglepetések címkét is megkapja tőlünk, a Blue. A 2000-ben debütált csapat megjelenése – bár elég szorgos volt az utóbbi időkben – váratlanul ért sokunkat. A Haven’t Found You Yet teljesen a a srácokhoz illik, a hangzásvilága modern, de mégis megtalálható benne a Blue bandára jellemző tulajdonság képileg és dallamilag. A hatodik stúdió album, Heart & Soul címmel szeptember 9-én jelenik meg. #zeneihírek

A magyar megjelenések egyik legnagyobb meglepetése a BSW duó együttműködése a Tankcsapda rockbandával. A zene tükrözi mind a két műfaj és előadóművészeik egyéniségét, Azariah és Desh kollabhoz hasonlóan nagy nézettségnek örvend, bár a két rajongótábor nem biztos, hogy örül ennek a featnek. A BSW legújabb albumja hamarosan napvilágot lát és sok-sok más közreműködésre lehet még számítani a tőlük. Biztos, hogy nem ez az egyetlen különlegessége a korongnak. És még valami: várjuk a Tankcsapdától ezt a zenét teljesen a saját stílusukban.

Avril Lavigne a Let Go című debütáló albumjának 20. évfordulóját ünnepli egy új deluxe kiadással, amin új és régi dalok is megtalálhatóak lesznek. A korong egyik meglepetése a „Breakaway” szám, amit eredetileg a 2002-ben megjelent Let Go lemezre írt. Végül átadta Kelly Clarksonnak, aki 2004-ben slágert csinált belőle. A Let Go (20. évfordulója) tartalmaz 13 klasszikus számot a régmúltból, valamint öt további bónuszt, amelyet még az eredeti Let Go albumra készítettek, de sosem adták ki azokat. Az új „Breakaway” dalszövegvideó mellett a „Complicated”, a „Losing Grip”, a „Sk8er Boi” és az „I’m With You” hivatalos zenei videóit felfrissítették, azaz nagy felbontásban megtekinthetőek (lesznek) Avril YouTube-csatornáján.

Doja Cat a most leghíresebb előadók közé tartozik, jelenleg pedig a Vegas című zenéjével hagy nyomot maga után. A rapszám Baz Luhrmann Elvis Presley életrajzi alkotásának, az ELVIS-nek a filmzenéje, amely június 24-én érkezik a mozikba. A dal tükrözi Doja stílusát, de mégis található benne Elvisre utaló részlet.

Végezetül egy másik magyar duóval zárjuk az ajánlónkat. A Rico x Miss Mood formáció, akik szintén újabb albumon dolgoznak folyamatosan adják ki a dalokat a készülő korongról. Ezek teljesen különböznek egymástól, a páros több műfajban próbálják ki magukat, de mégis Rico x Miss Mood-ként maradnak meg. #zeneihírek

Kit láttatok volna szívesen a zene ajánlónk listáján?

Hozzászólások