Sorozatok

Kiderült kik játsszák Sisi-t és Ferenc Józsefet a Netflix új sorozatában

Aki szereti a kosztümös filmeket, biztosan rongyosra nézte már az 1955-ben készült Sisi filmsorozatot   amely a mai napig nagy sikernek örvend. Sőt, Romy Schneider színészi alakításától egyenesen nehéz elvonatkoztatni. Nos, a Netflix ismét nagyot gondolt, így a Viktória királynő és a The Crown után, Sisi és Ferenc József kapcsolatát is vászonra vinnék.

Ki hinné, hogy a Sisi filmek 66 évesek? Pedig bizony így van. Ahogy az is, hogy nem telik el úgy egy év sem, hogy ezeket ne láthatnánk valamelyik csatornán. Nem is csoda, hiszen Ernst Marischka által rendezett három rész olyan sikert aratott, hogy szinte mindenki, az általa felkért Romy Schneiderként képzeli el Erzsébetet. Illetve amellett sem mehetünk el, hogy generációk nőttek fel a filmeken.

A Netflix pedig úgy gondolta, hogy feléleszti a császári pár megismerkedését, ezért hamarosan láthatjuk sorozat formájában Ferenc József és Sisi életét.

Miről fog szólni a sorozat?

1853 nyarán két fiatal találkozik, amely sorsdöntő mindkettejük számára. Ferenc József Ausztria császára és Elisabeth von Wittelsbach, bajor hercegnő épp akkor ismerkedik meg egymással, amikor Ferenc József házasságra kíván lépni Erzsébet nővérével.
Amikor a lázadó Erzsébet (Sisi) és Ferenc József útjai keresztezik egymást, az ifjú pár mámorító szerelme teljesen felforgatja a bécsi udvar hatalmi struktúráját. Az esküvő után a fiatal császárnőnek nem csak anyósa, hatalomra éhes Zsófia ellen kell érvényesülnie, hanem Ferenc József testvére, Max ellen is, aki maga is vágyik a trónra és Sisi-re. Amikor az ellenséges csapatok felállnak a Habsburg Birodalom határán, Bécsben az emberek fellázadnak, hogy tiltakozzanak a császár ellen. Erzsébetnek ki kell derítenie, hogy kiben bízhat meg, és milyen árat fizet azért, hogy ő a császárné és az emberek reménysége is egyben.

Erzsébet császárné, közismertebb nevén Sisi felkavaró és izgalmas élete generációk óta foglalkoztatja a közönséget.

Ezúttal a rendezők Katrin Gebbe és Florian Cossen lesznek, míg a showrunner Katharina Eyssen. A forgatókönyvet Bernd Lange és Jana Nandzik írja majd. A The Empress címet viselő sorozatban szeretnék bemutatni Erzsébet császárné megindító történetét. Ehhez pedig már a két főszereplőt is kiválasztották az alkotók. Sisi szerepét, a német származású 23 éves Devrim Lingnau fogja alakítani, aki már 16 éves kora óta színészkedik. Ferenc József pedig Philip Froissant lesz.

A The Empress forgatása, 2021 tavaszán kezdődik majd. A hat epizód leginkább Sisi bécsi udvarba való érkezése utáni első hónapokra fog összpontosítani. A középpontban a császár és Sisi szerelme lesz, de előtérbe kerül a császárné lázadó énje is, ami a 19. században elfogadhatatlan volt az uralkodói kastélyban.

3+3 kosztümös sorozat

Hozzászólások