Könyvek

Kibeszélő: Gréger Csaba – Epica | Első fejezet

Gréger Csaba Epica című regényének első két fejezete már elérhető Wattpadon! Az előző cikkemben olvashattok bővebben az író kezdeményezéséről és az Epica történetéről. Ebben a cikkben pedig, az első két megjelent fejezetről számolok be nektek, remélem titeket is annyira lázba hoz majd, mint engem!

Az író egy fiktív világa kalauzol minket, ahol bepillantást nyerhetünk egy birodalmi kémhálózat működésébe, illetve természetfeletti személyek is színesítik a történetet. Nem mellesleg az egész cselekmény rejtélyes, minden oldalon új fordulat vár, és az író tesz róla, hogy mindig újabb és újabb fejezetre vágyjunk!

Bevezetés – Álomtöredék – Zuhatag

Ez egyfajta epilógus, amelyet a történet elején ismerhetünk meg. Főszereplőnk, Tia egy varázslatos helyen ébred, amely semmihez sem fogható. Viszont hamar kiderül, hogy ez csupán egy látomás, és a valódi kaland csak ezután kezdődik!

Az első pár sor után magával ragadott az író könnyed, gyönyörű írásmódja, ahogy ábrázolta a vízesés mellett ébredező Tiát és a titokzatos férfit, aki felrepítette az égbe. A hangulat feszültséggel teli és már itt éreztem, hogy sok mindent tartogat még nekünk az Epica. Hamar felkeltette az érdeklődésemet a történet és néhány sor után elérte, hogy tovább akarjam olvasni.

“A vén fűzfa sárgás levelekkel borított ágai lágyan ringatóztak a hűvös szellőben, a smaragdszínű fű, amin feküdt, finoman simogatta a hátát.”

1.fejezet

Amikor Tia felébred a rejtélyes álomból, egy csata kellős közepén találja magát.  Váratlanul ért, hogy már az első fejezetben egy izgalmas akciójelenetben lehet részem, de ennek ellenére érezni lehetett, hogy ez csak egy töredéke a történteknek. Annyit megtudhattam a főhősnőről, hogy egy kém, és van egy tanítója, aki próbálta felkészíteni Tiát az efajta harcokra. Habár izgalmasnak éreztem, mégis sok kérdés merült fel bennem az olvasás közben, amelyekre remélem hamar válaszokat kaphatok.

“A felhőváros égbe nyúló acélépületeinek árnyékába szaladtak, idegesen toporgó vagy éppen sorba rendeződő katonák csoportjait hagyva maguk mögött.”

Hamarosan folytatódik az Epica története, de addig is, ha érdekel titeket Gréger Csaba projektje, amely a magyar könyvkiadás és a fantasy zsáner népszerűsítését kezdeményezi, katt ide!

Hozzászólások