Geek

Készül az Alice: Madness Returns folytatása

Hamarosan visszatérhetünk az újragondolt, horrorisztikus elemekkel felruházott Csodaország világába, McGee ugyanis már gőzerővel dolgozik az Alice: Madness Returns játék folytatásán.

A 2011-ben megjelent videojáték sokakat rabul ejtett megkapó, kreatív világával és komoly történetével. Egy sötét, groteszk világot kaptunk, ami sokkal Tim Burton-ösebb lett, mint az ő újragondolt Alice Csodaországban filmje. A játék a klasszikus Lewis Caroll történetekből táplálkozik, így rengeteg ismerős figurával és gyerekkori kedvencekkel találkozhatunk, köztük az őrült, robotnak tűnő Kalapossal vagy a véres fogú vigyori macskával.

Alice egy tragikus balesetben veszíti el szüleit és nővérét. Hogy fel tudja dolgozni ezt a megrázkódtatást, a pszichiátriai klinikán tett kezelés lejártával egy traumatizált árvák számára fenntartott árvaházban él. A tragédia viszont olyannyira meggyötri a lelkét, hogy Csodaország sem olyan már, mint régen. Eltorzult és darabjaira hullott, mintha egy méreg járná át, Alice-nek pedig alá kell merülnie, hogy megmentse nemcsak Csodaországot, de a saját lelkét is.

Az új, Alice: Asylum  névre keresztelt játék az Alice: Madness Returns előzménysztorija lesz és a pszichiátriai klinikán töltött időszakra fog fókuszálni. Alice a klinika rabja, poszttraumás stressz szindrómában szenved és ebből a borzalmas állapotból ezúttal is egyedül az álomszerű Csodaországba tud menekülni. A jelenlegi tervek szerint Alice-nek végig kell járnia a gyász fázisait (tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás), amik mind egy-egy külön pályaként fognak megjelenni a játékban. A harag például találóan a Szívkirálynő birodalmában fog lejátszódni.

Az eddig látott tervek alapján úgy tűnik, megint csak egy jól kidolgozott, komoly hangvételű játékot fogunk kapni. Alice figurájának a prototípusa kellően ijesztőre sikerült, az eddig megálmodott zónák és ruhák pedig ötletesek és látványosak. Azt még nem tudjuk, hogy pontosan mikor vagy hogy milyen játékfejlesztő cég által fog megjelenni az Alice: Asylum, de ha minden a terv szerint halad, leghamarabb 2021 októberében lesz elérhető.

Hozzászólások