KÉRGESSZÍVŰEK – Ezt nézd, ha már unod a bugyuta sorozatokat!

Új történelmi, fikciós sorozat indul a National Geographic csatornáján! A Kérgesszívűek egy fikciós széria, mely hűen tükrözi azt, milyen lehetett a gyarmatosító telepesek élete Észak-Amerikában. A Barkskins című könyvből készült nyolcrészes sorozat főszerepében a Harry Potter filmek Remus Lupinja lesz látható. 

A 17. században Franciaországból tucatszámra vonultak ki a telepesek, nincstelenek és száműzöttek egy jobb és szabad élet reményében. A hajókon nemcsak férfiak és nők utaztak, hanem jezsuita papok is, hogy ne csak gyarmatosítsanak, hanem kulturálisan is formálják a régiót. Azonban a sors nem mindig a legkönnyebb utat szánja az embereknek. Az újvilági gyarmatok közel sem olyan békések és egyszerűek mint hitték, hanem egy sötét és barátságralan erdőbe érkeznek. A sorozat a kanadai Wobik nevű telepesfaluban játszódik, mely hűen mutatja be, milyen nehézségekkel néztek szembe és milyen életet éltek valójában a telepesek, hiszen a földek művelése mellett meg kell küzdeniük a belső viszályokkal, feszültségekkel és az indiánokkal is, mindezt úgy, hogy szem előtt tartja a történelmi tényeket is.

Duquet (James Bloor) két matrózzal küzd Új-Franciaországba való érkezésekor. (National Geographic/Peter H. Stranks)

Ahogyan fentebb is említettük, a sorozat Annie Proulx Pulitzer-díjas amerikai írónő, Barkskins című regénye alapján készült. Az írónő nevéhez olyan kötetek fűződnek, mint például a Kikötői hírek és a Brokeback Mountain, amiből leforgatták az Oscar-díjas filmdrámát. Prolux tehát már önmagában is garancia az izgalmas epizódokra. A rendezői székbe Lukas Ettlin került, aki operatőrként már számos filmben bizonyított, többek között A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdetben is. Színészként szerepet kapott David Thewlis, aki a Harry Potter filmek mellett játszott például a Hét év Tibetben, a Veronika meg akar halniban, a Teljes napfogyatkozásban és a Mennyei királyságban is, Marcia Gay Harden aki a A szürke ötven árnyalat trilógiából biztos ismerős lehet sokaknak és Aneurin Barnard, aki a Bérgyilkost fogadtamban és a Miss Marple: Végtelen éjszakában is megtalálható.

Wobik városa a Le Grand Inn-en kívül. (National Geographic/Peter H. Stranks)

„A Kérgesszívűek a túlélésről szól – valamint arról, hogy miként lehet új civilizációt építeni egy ellenségekkel teli végtelen erdő mélyén. A telepesek között a száműzöttektől az álmodozókig minden van: utcagyerekek, föld nélküli parasztok, istenkeresők, pénzéhes kereskedők és koldusszegény fiatal lányok, akik házasság, föld és tisztes jómód reményében érkeznek ide. Az új-franciaországi rengetegben azonban hamar szembesülnek a kiábrándító valósággal, és egy csapásra szertefoszlanak álmaik…”mondta Elwood Reid, a sorozat alkotója és executive producere.

A Kérgesszívűek a National Geographic lesz látható augusztus másodikán. 

A 17. században, Franciaországból egymás után indultak el az akkor Új-Franciaországnak hívott (Kanada bizonyos részei) ismeretlen világba a telepeshajók: fedélzetükön nincstelen, meggazdagodásra és szabad életre vágyó férfiakkal, valamint a „király leányaival”, akiket XIV. Lajos küldött az új gyarmat benépesítésére. Emellett a katolikus egyház is útnak indította jezsuita papjait, azzal a céllal, hogy kulturálisan is átformálják a meghódított régiót. A sorozat szereplői olyan telepesek, akik a francia gyarmaton szeretnék újra kezdeni az életüket, ám csalódniuk kell, mert az óceán túloldalán nem egy békés világ, hanem harc, rivalizálás és önös érdekek kusza szövedéke várja őket.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?