Könyvek

Karen Lynch – Rendíthetetlen

Ha valaki meghallja a fantasy szót, egyből eszébe jutnak a vérfarkasok és vámpírok. Ám a Rendíthetetlenben nemcsak az átlagos természetfeletti lények mutatkoznak be, hanem számtalan érdekesebbnél érdekesebb karakter, amelyek határozottan túlmutatnak a normálison és minden elképzelésünket felülmúlják. Viszont aki nem retten meg az izgalmas, rejtélyes, feszültséggel teli könyvektől, annak ez lesz a megfelelő választás!

A Rendíthetetlen történetéről

Főszereplőnk, Sara Gray nem mindennapi életet él. Alapvetően felborította az életét az apja brutális meggyilkolása, aminek szemtanúja volt fiatal korában. Sara már a kezdetektől fogva tudja, hogy az édesapját egy vámpír ölte meg. Ezt a nyomot követve egyre veszélyesebb ügyletekbe keveredik, de őt csak az igazság hajtja és emellett az élete értékessége háttérbe szorul. A másik tényező Sara természetfeletti képessége, amellyel a hozzá hasonlóak, illetve állatok életét képes megmenteni. Mindez nem adott elég okot arra, hogy Sara nyomába szegődjenek vérszomjas vámpírok és boszorkánymesterek hadai, még a családi hátterében rejlő titkok is utolérik. De szerencsére felbukkan az életében Nikolas, aki minden nehéz helyzetben jelen van, és védelmet nyújt a lány számára.

„Egész életemben mások életéért küzdöttem, ám ma örömmel veszek el egyet, még ha az a saját halálomat is jelenti egyúttal..”

Minden, ami természetfeletti

Ebben a könyvben minden megvan, amit egy fantasy rajongó könyvmoly kívánhat! Sara különleges gyógyító képessége már a regény elején bemutatásra kerül, illetve megismerhetünk trollokat és vérfarkasokat, akik Sara életének fontos szereplői lesznek. Hamarosan felbukkan Nikolas is, aki egy vámpírvadász kolónia tagja, de ez nem olyan egyszerű, ahogy azt képzeljük. Démoni erők is erősen dominálnak a történetben, de ezek a cselekmény pozitív térfelére tartoznak. Ezzel szemben a vámpírok és a boszorkánymesterek nagy veszélyt jelentenek Sarára, majd egy hajsza veszi kezdetét a lány életéért. A történetet egy váratlan csavarral zárta le az írónő, amit ezúttal meghagyok a képzeletednek!

A szereplőkről

Sara nem mindenkinek lehet a kedvenc karaktere, ugyanis szereti veszélybe sodorni magát és meggondolatlanul cselekedni, de enélkül nem is lenne izgalmas a regény, nemde bár? Szerintem Sara egész jól kidolgozott hátteret kapott, habár néhol érezhető, hogy ez a könyv csak a sorozat első része, és sok mindenről még nem rántotta le a leplet az írónő. Viszont így is rengeteg információmorzsát kaphatunk, ami még több izgalomra ad okot.

Azt hihetnénk, hogy Nikolas felbukkanása majd hoz egy romantikus szálat a cselekménybe, viszont ez nem így történt. Inkább egyfajta védelmezőként van jelen Sara életében, aki hamar megkedvelteti magát velünk, olvasókkal, azonban Sarával már kevésbé. De szerencsére megkapjuk a történettől azt az összekötő kapcsot, aminek köszönhetően a szereplőink nem szabadulhatnak egymástól.

Roland és Peter hamar a kedvenc mellékszereplőim lettek, akik már a könyv elején beavatják Sarát a titkaikba, és ezt követően együtt vetik bele magukat a kalandokba. Illetve ne felejtsük ki a sorból Remyt se, a szerethető trollt, akinek a jelenléte csak még több izgalmat csempészett a sorok közé.

„– A bennünk elő démonnak ugyanakkora szüksége van ránk, mint nekünk rá, de attól még démon, impulzív, és megvan a saját akarata.”

Miért jobb ez a könyv, mint a többi fantasy?

Szerintem, aki rendszeresen olvas könyveket megtapasztalhatta azt az érzést, amikor egy regény teljesen magába szippant és kitölti minden gondolatunkat. Nálam ez a könyv pont ilyen volt. Ahogy már feljebb is említettem, minden lehetséges természetfeletti lényt beleszőtt a kötetbe az írónő, illetve egy olyan történetet követhetünk végig, ahol ez a sok különböző egyén egy csapatként lavírozik a veszélyek között, és mindezek ellenére vigyáznak egymásra, de leginkább Sarára. Minden egyes oldal elrepít a történet helyszínére, és filmként pereg a szemünk előtt.

Nehéz erről a kötetről spoilermentesen írni, de bízom benne, hogy így is sikerült meghoznom a kedved az elolvasásához. Garantálom, hogy ha pár órára szeretnél kikapcsolódni és elutazni egy másik világba a könyv lapjain keresztül, akkor ez a regény lehet a legjobb választás!

További könyvajánlókért katt ide!

Tracy Wolff – Sóvárgás – AH magazin

Hozzászólások