Könyvek

Jill Mansell – Minden kezdet nehéz

Nemrég kaptuk meg a 21. Század Kiadótól Jill Mansell, Minden kezdet nehéz című kötetét. Az Olaszországból induló történet főszereplői Didi és Shay, egy angol lány és egy szintén brit, ámde félárva fiú, aki Velencében találkozik össze először. De vajon mi történik 13 év múlva? 

A sztori tehát Itáliából indul ki, a gyönyörű Velencéből, ahol Didi és Shay megismerkedik egymással. A két fiatal számára ez egy hatalmas pillanat, ami később még nagy hatással lesz rájuk. A szép és kerek szerelmi történet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen több mint 10 évet kell várniuk egymásra, hogy ismét rátaláljanak a másikra.

Shay elővette a telefonját, de elfordítva tartotta a kijelzőt. Amikor megmutatta, ott volt a kép, ami Didinek már csak a fejében létezett, immáron tizenhárom éve. Kissé megsárgult és elrongyolódott a szélein, sőt volt egy átlós gyűrődés a bal alsó sarokban, de más különben pontosan olyan volt, ahogy Didi emlékezett rá.

Hogyan kezdődik el minden?

A történet tehát két kamasszal indul el, majd ugrunk az időben és a mában találjuk magunkat. Didi átveszi a családi szálloda vezetését, ahol ismét találkozik egy rég nem látott fiatalemberrel. Shay ott vesz ki szobát, ahol Didi dolgozik, így elkerülhetetlen volt, hogy ne fussanak egymásba. Fordulatként azonban elmondható, hogy az egykor árva fiú mára már sikeres üzletember lett, ráadásul mind neki, mind a lánynak párkapcsolata van.

Fordulatos, titkokkal teli, könnyed regény. Egy remek kuckózós olvasmány, amely bármely hétvégére, estére, vagy csak egy délutánra remek választás lehet. Mikor már azt hinnéd, hogy végre révbe érnek, ismét jön valami, amin összekaphatnak a szereplők, hiszen nemcsak Didi és Shay tűnik fel a műben. Megismerkedünk számos olyan mellékkarakterrel, akikre szintén rátalál a szerelem. Ilyen volt például Rosa, aki Didi egy rendkívül kedves ismerőse. Elmondható tehát, hogy egy igencsak romantikus és könnyed történet lett a Minden kezdet nehéz. Ez azonban cseppet sem vesz el az értékéből, hiszen egy nagyon kellemes darabról van szó.

– Na jó, ez csak egy dolog a sok közül, amit szeretek. Egy a sok, néha rettentően dühítő dolog közül. – Shay levette a dzsekijét, és Didi vállára terítette, Didi pedig lehunyta a szemét, és szinte elgyengült a látványtól, mert a dzseki Shay testének melegét és illatát hordozta.

A huza-vona azonban sokáig elhúzódott Didi és Shay között, ami engem kicsit zavart már a vége felé. Szerencsére, mire meguntam volna addigra az írónőnek sikerült őket összehoznia. Nem feledkezett meg az epilógusról sem, amivel ha nem találkozom egy regény esetében, akkor az nagy hiányérzetet szokott okozni nekem.

Érzelmes és romantikus, avagy milyen egy Jill Mansell alkotás?

Ami viszont különösen elnyerte a tetszésemet, hogy nem mentünk át a túlzottan nyálas irányba, nem lett benne túl sok erotika sem, pont annyi romantikát és érzelmet kaptunk a karakterekből, ami még pont elegendő volt. Didit nagyon megkedveltem, hiszen nem egy szégyenlős és visszahúzódó karakter, ahogy Shayről sem mondható el mindez. Nem véletlenül volt köztük meg a kémia, hiszen őket egymásnak teremtették. Hiába tehát a párkapcsolat másik emberekkel, a fiatalok egymáshoz tartoznak, történjen bármi. Nem is lehetne másként egy olyan szerelmi történettel, amely kamaszkorban kezdődik még Olaszországban, majd jóval később, 13 év múlva zárul le Angliában.

Nem kell azonban túl sokat várni tőle, viszont igenis olvasmányos, fordulatos és nem utolsó sorban rengeteg egymásra találást tartalmaz. Ez bárki szívében nyomot hagyna, ahogy Jill Mansell bármely másik kötete.

A recenziós példányért köszönet a 21. Század Kiadónak!

Anders Roslund – Szép álmokat

Hozzászólások