Könyvek

Jennifer L. Armentrout – Lángoló árny

Nemrég olvashattátok az étékelésünket Jennifer L. Armentrout A legsötétebb csillag című paranormális fantasy regényéről. Több mint két évnyi várakozás után végre a polcunkra kerülhet az Originek sorozat 2. része is, a Lángoló árny decemberben jelent meg a Könyvmolyképző Kiadónál, Mergl-Kovács Bernadett fordításában. A kötet a könyvesboltok kínálatában várhatóan január 28-tól lesz elérhető.

Az Originek története pontosan onnan folytatódik, ahol az előző rész véget ért. Evie megtudja, hogy valaha igencsak otthonosan mozgott a luxenek világában, és Luckal is nagyon közel álltak egymáshoz néhány évvel ezelőtt. Fény derül Sylvia Dasher legnagyobb hazugságára, amivel megmentette, de tönkre is tette a lány életét. Evie érzi, hogy történt vele valami a költözés utáni hónapokban, de nem tudja felidézni, és senki se akarja elárulni neki az igazat. Csak az elmúlt négy év emlékeire és Luc segítségére tud támaszkodni, amikor megpróbál rájönni arra, hogy mit tett vele az anyja és az Androméda-szérum. Ki kell derítenie, hogy kicsoda most, és ki volt korábban.

Eközben egy új fenyegetéssel, egy halálos influenzaszerű vírussal is szembe kell néznie a világnak. A kormány és a rettegő emberek a luxeneket vádolják a betegség terjesztésével. A vírus mindenkit megváltoztat, és egyre nagyobb pánikot kelt az összeroppanás szélén álló országban.

A közös nyomozás alatt Evie és Luc egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A lányban azonban felmerül a kérdés, hogy az origin érzelmei valósak-e, vagy csak a rég elvesztett szerelme, Nadia emléke táplálja őket. Evie lassan beleszeret Lucba, aki igyekszik mindentől megóvni őt, és ezzel gyakran átlépi a kimondatlan határokat. A páros számára kisebb akadályt jelent Sylvia is, aki ellenzi a kapcsolatukat, és hatalmas hazugságai után egyre jobban eltávolodik Evie-től.

Szinte időnk sincs feldolgozni az egymást követő váratlan veszteségeket.

Míg A legsötétebb csillag esetében az írónő kegyesen bánt a szereplőkkel, addig a folytatás olvasásakor csak kapkodjuk a fejünket a sok támadás és gyilkosság miatt. Az egyes karakterek halálát Evie-hez hasonlóan mi sem tudjuk rendesen feldolgozni, mert a történet nem hagy rá időt. Az életben maradt szereplőknek menekülniük és harcolniuk kell, így a gyász legtöbbször háttérbe szorul.

Luc látszólag könnyebben kezeli a veszteségeket, mint a barátnője, hiszen mindig is veszélyes életet élt. De ebben a kötetben megtudjuk, hogy az arrogáns origin folyamatos belső küzdelmet vív a múlt sötét emlékeivel és a tetteinek a következményeivel. A béna csajozós dumák, a furcsa ajándékok – Kinek jut eszébe egy kő kisállat? – és a vicces pólók mögött valójában egy érzékeny srác lakozik.

Új veszélyek: vírus, mutáció, véget nem érő hazugságok

Evie végre kezd érdekessé válni, és ebben nagy szerepet játszik az, hogy számos veszéllyel és hazugsággal kell szembe néznie. A vírust és az azzal járó mutációt testközelből tapasztalja meg, majd egyre több fájdalom éri a történet során. Eközben nemcsak az anyja hazugságaival, hanem a Védelmi Minisztérium titkaival, sőt a Daedalus borzalmaival is meg kell birkóznia. Az Androméda-szérum csak a kezdőlökés volt Evie új életéhez.

Luc kapcsolati hálója egyszerűen mindenhova elér.

Már a Luxen sorozatban kiderült, hogy Luc mindig mindent tud, és bármit képes elintézni. Ez azóta sem változott, hiszen a leghatalmasabb origin kiterjedt kapcsolati hálója sokszor megmenti őt és barátait is. Ugyan még csak egy tini, de védett házai vannak világszerte, és szövetségek tucatjai állna a rendelkezésére. Bizony, ezúttal is visszatér néhány régi kedvenc. Megtudjuk például azt, hogy mivel foglalkozik Dee jelenleg, illetve hogyan alakult Daemon és Katy sorsa.

A második részben arról is bővebb információkat kapunk, hogy hogyan érintették az invázió után hozott törvények az itt maradt földönkívülieket. Az elpusztult városokból létrejött zónák egy disztópia világába illenek, de magukra hagyott lakosaik számára az egyetlen reményt jelentik a túléléshez.

A Könyvmolyképző Kiadó által átvett eredeti borító tökéletesen illeszkedik az előző könyv megjelenéséhez. Visszatérnek a csillagok, amelyeknek a kötetcímekhez hasonlóan végre megtudjuk a valódi jelentésüket is.

A Lángoló árny váratlan fordulatokkal, fájdalommal és nevetéssel teli folytatása Luc és Evie történetének.

Az Originek sorozat 2. része felülmúlja a nyitókötetet, ugyanis megmutatja, milyen az, ha elszabadul a káosz valaki életében. Az ország és a főszereplő is az összeomlás szélén áll, de Evie-nek ki kell tartania ahhoz, hogy kiderítse, ki volt korábban, és ki akar lenni most. Luc pedig még mindig imádnivaló, de örülök, hogy mélyebben beleláthattunk a lelki világába is.

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk?

J. L. Armentrout – Obsession – Függőség

Hozzászólások