Könyvek

Jennifer L. Armentrout – Hús és tűz királysága

Tavaly májusban jelent meg magyarul a bestsellerszerző Jennifer L. Armentrout első high fantasy regénye a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A Vérből és hamuból nagy sikert aratott a magyar olvasók körében is, ezért novemberben már a sorozat második kötete, a Hús és tűz királysága is elérhetővé vált Rácz Kata fordításában. Ha kíváncsiak vagytok, hogy miről szól ez a 658 oldalas monstrum, tartsatok velem ebben a cikkben!

Minden, amiben Poppy valaha hitt, arról kiderült, hogy hazugság. Még a férfi is átverte és kihasználta, akibe beleszeretett. Valójában ő a rettegett Sötét Szerzet, Casteel Da’Neer királyfi, Atlantia trónörököse. Azt akarja, hogy Poppy küzdjön ellene, de az érdekeik közösek. Csak akkor érhetik el a céljukat, ha összefognak. Casteel vissza akarja kapni a bátyját, a rég elveszett Malikot, Poppy pedig Ian sorsa miatt aggódik. Vajon tényleg felemelkedett a fivére?

Egy álkapcsolatba kezdenek, hogy meggyőzzék a királyfi népét arról, hogy Poppy maga mögött hagyta a Szűz szerepét és a Felemelkedettek elvárásait. Bár csak színlelik szerelmüket, a lány képtelen ellenállni Casteel csábításának. Miközben megpróbál rájönni, hogy mit is jelent számára a hazug királyfi, Atlantiában egyre fokozódik a nyugtalanság. Egy újabb háború közeleg, és Poppy az események kellős közepébe csöppen, és maga sem tudja, hogy melyik oldalhoz húz a szíve.

Egy nagyon elnyújtott enemies-to-lovers kapcsolatról olvashatunk.

Már a Vér és hamu sorozat nyitókötete is túl hosszú volt a maga 688 oldalával. Most 30 oldallal kevesebbet kaptunk, de Poppy és Casteel kapcsolata még mindig csak építkezik. Miután fény derült a férfi hatalmas hazugságaira, elrabolta a Felemelkedettek féltett kincsét, azaz magát Poppyt. Az általa megismert és szeretett Hawke eltűnik, és talán egyáltalán nem is létezett. Küzd a királyfi akarata ellen, megpróbál megszökni a fogságából, de eközben tagadhatatlanul vonzódik hozzá. A Hús és tűz királysága közel 400 oldalán át csak arról szól, hogy Poppy megpróbál rájönni, mit érez a férfi iránt, és mi az igazság a hazugságok hálójában.

Sok új információt szerzünk a világról, de csak még jobban összezavarodunk.

Poppy végre látja a nagy tiszteletnek örvendő Felemelkedettek valódi arcát, és maga mögött hagyja az engedelmes Szűz szerepét. Emellett fokozatosan megismerjük Atlantia történelmét, szokásait és kultúráját is. A vérfarkasok nem fogadják el Casteel új menyasszonyát, és ezt legtöbben nem félnek hangoztatni. Számukra a királyság és a népük jövője a legfontosabb, Poppy személye és különleges képességei pedig fenyegetést jelenthetnek rájuk.

Többet megtudunk a rejtélyes Szűz származásáról, de a kihaltnak hitt ősi atlantiai vérvonalak csak még jobban összezavarnak mindenkit. A világfelépítés megértését hátráltatja az is, hogy bár high fantasy könyvet olvasunk, nem kaptunk térképet. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, akinek két közel 700 oldalas regény után sem tiszták a földrajzi viszonyok.

Ígéretes mellékszereplőkkel találkozunk, akik bárcsak többször megjelennének!

A Hús és tűz királysága legnagyobb erősségét szerintem az olyan mellékszereplők jelentik, mint például Kieran, Netta és Alastir. A hazug királyfi nem nyűgözött le, de Kieran karakterét imádtam. A szarkazmusa sokszor megnevettetett, és nála hűségesebb barátot senki se kívánhatna. A húga, Netta is üde színfoltja a történetnek, remélem, később még nagyobb szerepet kap. Alastir egy jószándékú és bölcs férfi, aki kész lett volna segíteni egy számára teljesen idegen és ellenséges országból érkezett nőnek.

Ismét egy gyönyörű és részletgazdag borítót kaptunk!

A Könyvmolyképző Kiadó átvette az eredeti borítót, amelyen Poppy kedvenc fegyverét, a vérfarkascsontból készült tőrt láthatjuk egy íj, tekergőző indák és arany színű levelek társaságában. Ezek a motívumok mind fontos szerepet játszanak a történetben, és tökéletesen passzolnak az első kötet gyönyörű megjelenéséhez is.

A Hús és tűz királysága inkább a romantikára helyezi a hangsúlyt, a történet csak lassan építkezik.

Ha ti sem kedvelitek annyira az erotikus fejezetekben bővelkedő és rendkívül lassú történeteket, akkor a Hús és tűz királysága nem lesz a kedvencetek. Ez a könyv leginkább Poppy és Casteel hazugsággal, csipkelődéssel és szenvedéllyel teli kapcsolatáról szól. Sajnos a túlzott romantika a cselekmény rovására megy, így csak az utolsó 200 oldal alatt gyorsulnak fel az események. Ismét függővéggel zárul a történet, de felmerül a kérdés, hogy vajon érdemes-e folytatni a sorozatot. Azonban ha szeretitek a főszereplő párost és a Vér és hamu világát, akkor mindenképpen megérdemel egy esélyt a folytatás is. Bízom benne, hogy abban végre nagyobb szerepet kap a történet, és kicsit visszavesz az írónő a szerelmi szálból.

Olvastátok már? Osszátok meg a véleményeteket velünk!

Szaszkó Gabriella – Végtelen

Hozzászólások