Agave Könyvek

Izgalmas novelláskötet Svédországból

Svédország mindig is kiemelkedő volt, akár krimikről, akár szépirodalmi művekről beszélünk. Nemsokára szintén egy nagyon izgalmas újdonság érkezik az országból, aminek több műfaj kedvelői is örülhetnek! De hogy mire is gondolunk? Lássuk!

Az Agave Könyvek nemrég jelentette be, hogy július 23-ra elhozza nekünk Svédország legismertebb tudományos-fantasztikus írónőjének, Karin Tidbeck-nek Rénszarvas-hegy ​és más történetek a peremlétről című kötetét.  A könyv maga egy novellagyűjtemény, melynek írásai közül kedvükre csemegézhetnek a sci-fi, de akár az alternatív fantasy kedvelői is. Rendkívül széles lesz tehát a paletta, így mindenki megtalálhatja a stílusához legközelebb álló írást. Csak, hogy pár kedvcsinálót említsünk, a kötetben szó lesz konzervdobozban született gyerekről, meseszerű lények kísértéseiről, vagy éppen egy telefonközpontos pokolba kerüléséről. Elég érdekesnek tűnik, reméljük a tartalom is meg fog tudni felelni az előzetes elvárásainknak.


A novelláskötetet egyébként több díjra is jelölték, melyekből a legtöbbet el is vihette, világszerte rajonganak érte, többek között olyan írók is, mint Jeff VanderMeer, vagy éppen a néhai Ursula K. Le Guin.
Érdemes pár szót ejtenünk a borítóról is, amely hangulatkeltés szempontjából fantasztikusra sikerült, megidézi a svéd fenyőerdőket, melyekben bármi megtörténhet és még azt sem esik nehezünkre elhinni, hogy ezeknek a történeteknek van valóságalapjuk.
Mi ezek után mindenképpen egy különleges hangvételű, kicsit furcsa kötetre számítunk, ami igazi ínyencség lesz majd, nemcsak a fantasy műfaj rajongóinak körében, hanem bárkinek, aki kicsit is fogékony az ilyenfajta hangulatra.

A könyvről mondták:

Szürreális és mélyen igaz történetek a képzelet határáról, ahol először minden idegennek tűnik, de végül magadra ismersz: a legmélyebb félelmedre, a legmerészebb vágyadra.”
Moskát Anita

“Csendes, okos és leírhatatlanul fura történetetek… amikben van valami baljós. Meg valami humoros és rejtélyesen gyengéd. Csodálatosak.”
Ursula K. Le Guin

“Visszafogott, ám életteli, higgadt és egyben felkavaró kötet. Tidbeck a lehetetlen harmóniáival korunk egyik létfontosságú hangja.”
China Miéville

“Rejtelmes és felkavaró történetek, amik teljesen elvarázsolják az olvasót.”
Karen Joy Fowler

Rénszarvas-hegy ​és más történetek a peremlétről című könyvet már elő is rendelhetitek a kiadó honlapjáról 35% kedvezménnyel!

Hozzászólások