Média

Inspiráló youtube csatornák | #1

Korábban már írtunk párszor sikeres vagy kevésbé ismert youtuberekről, ám ebben a cikkben most olyan videósokat szeretnék megemlíteni nektek, amelyek minden nap inspirációt nyújtanak. Olyan embereket, akik segítenek a hétköznapokban, alapvető dolgokban, illetve az élet kis és nagy kérdéseiben.

Elsőként mindenképpen HeyJulie-t említeném meg, akit szinte a kezdetektől figyelemmel követek. A stílusa imádnivaló, hiszen magával ragad, megnyugtat és igazán egyedi. Nincs rákényszerítve semmi, látszik, hogy szereti az életét, a munkáját és a videókészítést. Hiteles, hiszen akár egy-egy rosszabb napját is bemutatja nekünk, vagy egy-egy történettel hoz minket magához közelebb. Szerethető és kedves, amit manapság szerintem nagyon kevés youtuber mondhat el magáról. Nem a tipikus influencer, aki az egyre nagyobb feliratkozószám elérése érdekében mindenféle közreműködéseket osztana meg a plattformjain.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis nyugalomra vágyik szombat reggel, vagy hétköznap este. Egy olyan lányról van szó, akinek a tartalmait a nap 24 órájában nézni tudna az ember. Én meg is tettem, és imádtam azt az időszakot.
Videói között található életmóddal, szépségápolással kapcsolatosak, illetve film- és sorozatajánlók és természetesen vlogok, illetve kérdezz-felelek kisfilmek is.

NoraSpiration egy kevésbé ismert magyar videós. A vegán hölgy éveken át küzdött étkezési zavarával, majd nagy elhatározást követően áttért a vegán életmódra, amely segített neki legyőzni a betegségét. Na nem feltétlenül ezért inspiráló, hiszen nem gondolom, hogy én valaha is képes lennék húsmentesen, de főként tojásmentesen étkezni. Ettől függetlenül imádom a videói hangulatát, stílusát és azt, hogy mindig a valóságot mondja és mutatja. Nincs agyoncicozmázva az összes tartalma, kizárólag azt látjuk, amit élőben is felfedeznénk vele kapcsolatban. Ritkaság a mai világban ilyen youtubert találni.

Varga Krisztina, azaz GingerCat egy viszonylag újnak számító videós. Alig ezernél több feliratkozóval rendelkezik, akik jelen vannak nála rajongók, ők már a kezdetektől nyomon követik a lány életét. Szintén egy vegán lányról beszélünk, aki párjával együtt készíti el a tartalmakat, amelybe néha cicájuk is becsatlakozik. Inspirációként pedig azért tekintek rá, mert ő is a hiteles youtuberek közé tartozik. Nem érzem azt, hogy napokon át szerkeszt egy videót, csak azért, hogy tökéletes legyen és ne látszódjon semmi, aminek nem kell. Ami pedig a kisfilmeket illeti, bár nem a vegán része miatt tartom számon Krisztit, hanem inkább a beszélgetős és témakifejtős részekért. Többségében Mit eszem egy nap? vlogokat készít, de ebbe is beleszövi a fontosabb témákat, amikről ő mindenképpen beszélni szeretne, de mégsem kapcsolódik sem az életmódjához, sem a videó adott témájához.

Rachelleea már egy külföldi vlogger, aki nemrég költözött át új lakhelyére, amit végig is követhettünk. A leányzót pár hónapja követem, de minden egyes tartalma motivációval lát el a mindennapokra. Én ezeket a taralmakat szeretem, ahol érzem, hogy van miért megnéznem, mert vagy tanulok belőle, vagy sokkal jobb kedvem lesz és sokkal több ötletem. Rachel tippekkel szolgál arra is, hogy miként legyünk aktívabbak, hogyan rendszerezzük az életünket, illetve, hogy miként szerezhetünk több energiát azáltal, hogy több időt fordítunk magunkra.

Illetve még egy utolsó magyar videóst is ebbe a kategóriába sorolnék. Herczeg Hajni sem az a tipikus naponta gyártunk valamit, aztán gyorsan kidobjuk, mert kell a szponzoroknak. Nem, ő kizárólag kedvtelésből csinálja, amely mellett van élete és építi azt. Ezzel kapcsolatban osztja meg tapasztalatait, segíti a pályaválasztást, illetve az élet nehézségeit is kitárgyalja egyes videóiban. A lány nagyon szeret utazni, amelyről nem csak utazós vlogokat készít, hanem leülve meséli el, hogy miként, hogyan és mennyiért tudunk eljutni az adott országba. Ezeket sokkal többre tartom, hiszen nem csak azt látjuk, hogy dejó, neki sikerült eljutnia oda, hanem azt is megtudhatjuk, hogy mi ezt miként tudnánk megvalósítani.

Tudom, hogy ez alkalommal kicsit több a magyar videós a felsorolásban, de az a helyzet, hogy mivel angolul még nem teljesen értek meg mindent, így egy-egy külföldi tartalom kevésbé tudja lekötni a figyelmemet, kevésbé tudok belőle inspirálódni. De ezzel szerintem nincs is gond, hiszen magyarok vagyunk, egymásnak segítsünk. Az országon belül jobban megértjük a másikat, nemcsak a nyelv szempontjából, hanem mentalitás, életvitel és életstílus kapcsán.

Hozzászólások