Könyvek

Ilyen lesz a 2019-es Margó Fesztivál!

Pár nappal ezelőtt kihirdették a 2011 óta megrendezett Margó Fesztivál idei programjait és fellépőit. Csakúgy mint az elmúlt években, 2019-ben is az irodalmi élet színe-java képviselteti magát a rendezvénysorozaton.

A Margó Fesztivál június 12. és 16. között kerül megrendezésre, a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A támogatók között  ott van természetesen a PIM, a Bookline, az NKA és az Aegon.
A korábbiakhoz hasonlóan idén is minden program ingyenesen megtekinthető és látogatható. A szervezők rendhagyó irodalmi estekkel, beszélgetésekkel és koncertekkel készülnek, hogy így ismertessék és szerettessék meg a kortárs irodalmat a látogatókkal. A fellépők között tudhatjuk többek között Grecsó Krisztiánt, Lackfi Jánost, Péterfy-Novák Évát vagy éppen Tóth Krisztinát. A rendezvénysorozat alatt kerül sor a Margó-díj átadására is.

Az elmúlt évek díjazottjai

Mint már korábban említettük a szervezők igyekeznek kedvezni a könnyűzene kedvelőinek is, így a fesztiválon fellép többek között a Rájátszás és Egyedi Péter nagyzenekari muzsikusokkal kiegészülő formációja, az MMAMT.
A Margón nemcsak az írók, de a híres olvasók is előtérbe kerülnek, olvasási élményeiről mesél nekünk például Udvaros Dorottya, Molnár Áron (noÁr), Vekerdy Tamás, bagy éppen Bérczesi Robi a Hiperkarma énekese. Utóbbi két vendéggel frissen megjelent könyveikről is beszélgetnek majd.
Rajtuk kívül Szendrői Csaba (az Elefánt énekes-dalszövegírója) saját verseskötetét mutatja be zenei kísérettel, Tóth Krisztina Fehér farkas című novelláskötetét prezentálja, melyből több kisjátékfilm is készült.

Június 15-én a gyerekeké lesz a főszerep: fellép Kardos-Horváth János gyerekzenekara, a Hahó együttes, Varró Dániel költő pedig diafilmvetítésre várja az érdeklődőket. A Petőfi Irodalmi Múzeum kiállítórészén pedig az egész fesztivál alatt érdekes programok várják a kisebbeket: 4-8 évesek számára múzeumpedagógiai foglalkozást kínálnak, de a gyerekek részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, édességkészítésen, sőt akár vers-vagy meseíráson is.
A fesztiválon olyan olvasást támogató kezdeményezések is képviseltetik majd magukat, mint a POKET vagy a “Nincs Időm Olvasni Kihívás”. A szervezők közel 75 különböző programmal készülnek az idei fesztiválra, mindenképpen érdemes lesz tehát kilátogatni legalább egy napra, hiszen ilyen széles kínálatból mindenki találhat kedvére valót!

(A részletes programok megtalálhatók a Margófeszt hivatalos oldalán, IDE kattintva!)

Hozzászólások